Haparandaföretagare och trotjänare prisades vid gala

HAPARANDA: Vid Haparandas Näringslivsgala belönades under lördagskvällen bland annat Catharina Persson med titeln Årets nyföretagare. Andra klasser var Årets temapris, Årets Haparandabo samt Årets företagare.

I samband med galan utsågs också Årets Medarbetare-kommunanställd. Det priset gick till Anette Taavo och Tanja Peuraniemi som ansvarar för en förskoleklass på Marielundsskolan.

Motiveringen till Årets nyföretagare:

”Att pröva egna vingar är det som driver företagaren mer än doften av pengar. Men just doft är det som skapade den här nyföretagaren i Haparanda. Catharina Persson är ny handelsföretagare i Haparanda som visat att det går att starta från grunden och bygga upp en välsorterad och väldesignad handelsrörelse”.

Motiveringen till Årets temapris som är ”Att leva och verka i Tornedalen”:

”Drömmen som blev verklighet. Asplöven gick upp till hockeyallsvenskan och gav glans åt alla som lever och verkar i Tornedalen. Att leda laget blev uppgiften för tränarduon Per Kenttä och Urban Lahti, en sammansvetsad duo som kallas PerUrban i folkmun. Årets Temapris går till PerUrban för deras starka insats med att leda laget i med- och motgång och för att de skapar aktiviteter som gör Tornedalen bättre att leva i”.

I samband med galan som i år var förlagd till Kukkolaforsen, fick också Anita Lundström kliva fram för att hyllas.

Moiveringen till Årets Haparandabo:

”Känd som tidningsreporter och numer informatör är Anita Lundström en profil i Haparanda. En skärgårdsentusiast som inte i något läge räds att göra turen till Hanhinkari, oavsett som det sker på fruset eller flytande vatten”.

Årets företagare blev fiskarparet Mats och Solbritt Innala som alltså också fick röster i sitt garn den här gången.

Motiveringen till Årets företagare:

”Att vara företagare i den här näringen är att aldrig veta vad man har med sig hem efter arbetsdagen – eller rättare sagt arbetsdygnet. Mats och Solbritt Innala är fiskeföretagarna som ger liv åt skärgården och också förser oss med sik, lax och guldet från Bottenviken, löjrommen”.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Haparandaföretagare och trotjänare prisades vid gala
  1. Tygern! Terese Östling skriver:

    Grattis alla vinnare! Härligt med hyllningar, det borde vi göra oftare ;)Suverän dag och god mat på Kukkolaforsen. Bra jobbat ni som ordnade detta!