Tränaren och lagkaptenen satsar vidare

Jesper Ariluoma till vänster och Ilya Sysoev har skrivit på för en fortsättning med HSKT Bandy i division I. Foto: Stefan Engström

Jesper Ariluoma till vänster och Ilya Sysoev har skrivit på för en fortsättning med HSKT Bandy i division I.
Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: Nu är det klart med både tränare och lagkapten för Haparanda SKT Bandy som satsar vidare i första hand på unga egna spelare så långt det är möjligt.
Det har varit lite oroligt i bandyleden som det brukar vara så här års. Spekulationerna och ryktena går fram och tillbaka om än den ena och andra klubbadressen för spelare. LRK från Torneå har värvat flera juniorer från HSKT och många har ställt sig frågan om HSKT måste lägga ner sin verksamhet.
Vårt hem
Nu är det dock klart att spelande tränaren under de två senaste säsongerna, Ilya Sysoev, 32 år beslutat att vara kvar i HSKT som spelande tränare. Fortsätter gör också unge lagkaptenen och talangen Jesper Ariluoma, 18 år.
– Haparanda är vårt hem och vi vill stötta bandyn här, för vårt hjärta ligger i det här laget. Vi vill lämna en bandyframtid även till nästa generation bandyspelare, säger Ilya Sysoev och talar för honom själv och Jesper Ariluoma.
– Det är kul att kunna fortsätta i det lag man spelat i hela livet, tillägger Jesper Ariluoma.
Fortsatt existens
Både LRK och Kalix Bandy har varit och försökt värva både Sysoev och Ariluoma. Det är två byggstenar som varit viktiga för HSKT-lagets existens.
Flera av HSKT-ungdomarna har sagt att det tänker fortsätta med HSKT som blir att räkna med även kommande säsong.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
2 kommentarer om “Tränaren och lagkaptenen satsar vidare
  1. Haparanda är HSKT skriver:

    Bra jobbat HSKT Bandy! Haparanda behöver lagidrott även vintertid.

  2. Lucas skriver:

    Nog hade varit på sinplats med en ny röst, laget har inte utvecklats på det sätt alla trott och hoppats . HSKT gör ett bra jobb men en tränare utifrån hade varit det bästa .