Transportörer istället för vårdnära service

NORRBOTTEN: Med anledning av att vårdnära service slopas föreslår Region Norrbotten att sex transportörer anställs till Sunderby sjukhus.

Det var i januari som Region Norrbotten gick ut med att de vill avveckla vårdnära service, tjänster som tillkom för att avlastat sjuksköterskor och undersköterskor. Vårdnära service har utfört uppgifter som inte handlar om vård, utan om transporter av patienter mellan avdelningar, hämta och lämna prover, bädda, städa, dela ut mat, med mera.

Totalt har 54 personer arbetat med vårdnära service vid Sunderby sjukhus och Kalix sjukhus.

I februari meddelade regionen till arbetsförmedlingen att alla 40 fast anställda vårdnära servicemedarbetare  kommer att varslas.

Region Norrbotten har sökt andra lösningar och uppgett att de undersöker bland annat möjligheten att införa vårdbiträden igen.

Enligt ett pressmeddelande föreslår de nu att sex transportörer ska anställas till Sunderby sjukhus, varav tre ska arbeta på akutmottagningen, övriga på vårdavdelningar.

Däremot föreslås inga ersättningstjänster till Kalix sjukhus.

”Kalix serveras maten idag ur kantiner. Där vill Region Norrbotten se över om matserveringen kan ske på annat sätt”.
– Vi tror att det finns andra lösningar, men vi måste utreda den frågan vidare, säger Anna Pohjanen i pressmeddelandet.

Publicerad i ÖSTRA NORRBOTTEN, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Transportörer istället för vårdnära service
  1. Dick Parker skriver:

    Det är väl bra att maten i Kalix serveras från kantiner istället för dessa äckliga portionsbrickor som serveras i Sunderbyn. Skulle man servera den där skitmaten som dom har i Sunderbyn åt en hund så blir man stämd för djurplågeri.