Tre miljoner för en bostadsrätt i Pajala

PAJALA: Bostadskön på 1.600 personer driver upp bostadspriserna i Pajala. Laestadiusgatan har blivit rena Östermalm: Tre miljoner kronor för en bostadsrätt.

Det är den gmla skolan i Pajala som har rustats upp ordentligt och här har åtta lyxlägenheter byggts. De började säljas ut i höstas och hos fastighetsmarknadens mäklare beskrivs de som Norrbottens finaste. Tre är idag sålda, en av dessa ligger i tremiljonersklassen.

Som HB kunde berätta idag fredag, ökade befolkningen i Pajala med 53 personer under första halvåret 2013. Effekten av gruvetableringen börjar alltså slå igenom.

I vanlig ordning följer också bostadsmarknaden efter: Tillgång och efterfrågan styr prissättningen. Än så länge råder bostadsbrist och då trissas priserna upp. Kommunalrådet Kurt Wennberg konstaterar att priserna på några av bostadsrätterna är klart jämförbara med Stockholm.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
En kommentar om “Tre miljoner för en bostadsrätt i Pajala
  1. Oscar skriver:

    Enligt rykten är en av lägenheterna såld med villkoret att köparen har rätt att sälja tillbaka den till bostadsrättsföreningen för samma belopp som den köptes för.

    Lägenheterna har stått tomma länge nu. Finns det någon risk att bostadsrättsföreningen går i konkurs?