”Trucken” sköt Karlskrona till SHL

Slava

Slava ”Trucken” Trukhno med förflutet i Asplöven är kvällens store hockeyhjälte. Foto: Lasse Stenman

KARLSKRONA: Ibland är släkten bäst. Under tisdagskvällen avgjorde Asplövens skyttekung från debutsäsongen i Hockeyallsvenskan, Slava Trukhno, en målsnål matchserie mot Västerås.

Efter den fina säsongen i AHC 2012-13 har ”Trucken” spelat SHL-hockey med Luleå och Djurgården innan han under spurten av innevarande spelår hamnade i allsvenska topplaget Karlskrona.

Inför kvällens hemmadrabbning ledde Karlskrona lite överraskande den allsvenska finalen med 2-1 i matcher mot favorittippade Västerås. VIK tog en tidig ledning som KHK kunde kvittera i numerärt överläge efter 13.04 i tredje, ett mål som ”Trucken” spelade fram till. Varpå han själv fixade 2-1 efter 15.31.

Att Karlskrona som fick kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan under Asplövens debutsäsong nu tar steget upp i högsta serien är smått sensationellt och en seger för svensk idrottsrörelse. Låt vara med lite rysk krydda denna kväll.

Det finns en låga som vi ska vara rädda om, bortom stängda ligor samt omsättnings- och arenakrav. Asplövens dröm om allsvenskt spel blev sann och nu har en annan underdog gått hela vägen till SHL.

HBwebben gratulerar både Karlskrona och svensk idrottsrörelse.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , ,
En kommentar om “”Trucken” sköt Karlskrona till SHL
  1. Nasuabo skriver:

    Hmm, och för att strö salt i såren på den som sörjer att säsongen är över för Asplöven, kan jag väl påminna om en kväll i höstas när AHC utklassade Karlskrona i Arena Polarica, men sånt är livet…man får verkligen vara nöjd, men man blir ändå aldrig riktigt nöjd. Nu väntar vi på rapporter om kontraktsförlängningar, värvningar och tankar för AHC inför hösten! Stort tack för den gångna säsongen, Lasse och AHC.