Tullen avslöjade snussmuggling

TORNEDALEN: Cirka 1.300 kilo snus misstänks ha smugglats in olagligt från Sverige till Finland, efter att tullen avslöjat detta. Tre män misstänks för grovt skattebedrägeri och smuggling.

Till Yle Nyheter berättar utredningsledaren Pekka Jauhola att två partier på drygt 300 kilo beslagtogs i tullen under hösten. Det finns också fem tidigare fall där tullen utredde smuggling av sammanlagt 680 kilo snus som förts in i landet.

Enligt Jauholo har snuset smugglats till Finland via skåpbil.

– Vid den västra landsgränsen är det mycket snusfall, eftersom folk hämtar snus från Haparanda. De lagliga mängderna överskrids ofta, men i sin storleksklass är det här exceptionellt, speciellt beslagen. Så här stora beslag förekommer inte varje år, säger han till Yle Nyheter.

Även fyra kilo cannabis i haschform beslagtog tullen från en av de misstänkta männen som alla är i 30-årsåldern.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Tullen avslöjade snussmuggling
  1. Verkkosurfaren skriver:

    Jaha, få kommentarer på HB-webben som väntat när det rapporteras om brott utan offer, dvs snus….om jag hade varit rubriksättare hade en mer säljande och dramatisk rubrik lydit: ”Stort knarkbeslag vid gränsen-fyra kilo hasch beslagtogs!”. Sen kunde man förvisso fylla ut artikeln med att även snus är olagligt att exportera till Finland i större mängder…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.