Uppdaterad: Munhuggning slutade med två anhållna

HAPARANDA: Polisen fick rycka ut till Cape East i Haparanda under natten mot påskdagen. Bråk om hög musik slutade sedan med två anhållna.

Enligt polisens hemsida redovisade en polispatrull på plats att en ur personalen misshandlats. Två personer greps: en misstänkt för misshandel och en för försök till misshandel.

Efter förhör anhölls de båda av jouråklagare.

Cape Easts platsansvarige Umut Karadag är idag frågande till beslutet att anhålla de båda – och med rubriceringen ”misshandel”. Han kallades dit just efter  själva händelsen.

– Det har inte förekommit någon misshandel eller fysiskt bråk. Två av de boende hade hög musik vid 23-tiden och vår personal gick in och bad de lugna sig eftersom en familj blev störd. Sen blev det munhuggning.

Karadag berättar att personalen klargjorde de regler som alla vet om.

– Detta accepterade de båda inte och ringde själva polisen för att anmäla vår personal. Men att spela musik för högt på natten kan hända i vilken fastighet som helst. De boende hos oss har inte några problem med att i övrigt följa de regler som gäller.

Var kommer då uppgifterna om misshandel ifrån?

– De måste komma från polispatrullen.

Ingen av de inblandade har behövt uppsöka vård.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
35 kommentarer om “Uppdaterad: Munhuggning slutade med två anhållna
 1. Rock skriver:

  Tänk på vad gärningsmännen upplevt innan de kom till Happis.

 2. gatubarnet skriver:

  precis. o våldet bara fortsätter .de dom flyr ifrån sysslar dom själv med här o nu.

 3. Jag skriver:

  Lämna tillbaks dom så fort som möjligt…

 4. Ingen rök utan eld skriver:

  Det krökas nog ganska mycket där ute på Cape East, döm dessa och sen utvisning som ett varnande exempel för andra.

 5. Asdf skriver:

  Skicka hem dom

 6. Enok Nitti skriver:

  När personal misshandlas och tom. dödas på flyktingboenden så kan det försvåra rekrytering av personal och även en ökad misstänksamhet i samhället för vad flyktingarna kan ta sig till. Haparanda har varit lugnt hittills men sådana här incidenter ger främlingsfientligheten vatten på sin kvarn.

 7. Petter-Niklas skriver:

  Enligt NSD blev de sura pga att deras fest blev avbruten, vad har det att göra med vad de upplevt tidigare?

 8. Lol skriver:

  Eller vad de gjort i hemlandet? Vi vet ju inte vilka som släppts in. De som inte kan sköta sig ska utvisas.

 9. rex skriver:

  Var finns den ödmjukhet som man bör förvänta sig som värd för sådana gäster. Utvisning bör gälla för sådant för det finns de som vill ha deras plats, som förhoppningsvis är fredliga!

 10. Osenka skriver:

  Rock!Du har rätt inte så lätt för dom att komma hit och behärska sig. Ta bara det här med att vara på kanelen en påskafton,dagen efter Jesu-korsfästelse. Många får ju inte vara det i sina länder dom fått fly ifrån.trampa rakt in i vodkabältet,man kan ju lätt förstå frustrationen. Hoppas det går bra för dom, men kåman får dom nog ta.

 11. från holmen skriver:

  Muselmaner får enl Koranen inte konsumera alkohol…

 12. joel skriver:

  alla som tycker om flyktingar att de bra när de händer sånt

 13. JukkaPekkA skriver:

  Har besökt ett par förorter till sthlm och kan konstarera att det här är bara början…..

 14. Fjollan skriver:

  Jo.jo

 15. Apinarapina skriver:

  Det här är bland dom första gångerna vi medborgare får läsa om bråk i hb men många av oss har sett blåljusen åka mot cape East tidigare. Så att påstå att det varit lugnt i stan är inte korrekt då vi inte fått ta del av vad som händer bakom grindarna. Vart försvinner dessa människor tacksamhet för en andra chans i livet? Svensk eller inte, slå ditt eget huvud i väggen om du blir arg men vad har personalen, på ett boende som finns där för att hjälpa dig, gjort?! Precis som Jukkapekka menar tror jag inte att vi vet vad som väntar…

 16. Jarppan skriver:

  Alla dessa som inte kan vara tacksamma och som beter sig såhär borde skickas hem direkt med de första mjölktåget som går.

 17. Star skriver:

  Fråga till Rock .. Varför skulle tidigare upplevelser försvara att man misshandlar andra människor, borde inte de som upplevt fasor, krig och mord ha ännu större respekt till att våld inte löser problem ?

 18. lothar skriver:

  Runt om i landet på asylboenden är det bråk dagligen. Misshandel, knivbråk som slutar med att någon får sätta livet till.
  Våra nyanlända skall ju integreras i det svenska samhället så fort som möjligt och i svenskens meny står ju snapsen ganska högt upp på listan. Sill, snaps och fläskkött. Ett sätt att integrera in muslimer.

 19. Jens skriver:

  Det kan ju också ses som ett steg till assimilering om de håller på att ta till sig den tornedalska paradgrenen ”supa sig stenpackad och klappa på sitt fruntimmer”.

 20. Umut Karadag skriver:

  Hej allihopa,
  Som platsansvarig på Eape East jag ville ge lite information om ett par saker vad som har hänt på lördagsnatten, att det blir rätt. Trots påpekande till Örjan Pekka, HBwebben och andra medier är det svårt att få in rättelse om händelsen på Eape East.
  Fakta är att ingen personal har blivit misshandlad och inte någon boende heller.
  Våran nattpersonal har varit in i boendes rum och påpekat att det var för hög ljudtillställning på natten. De två asylboende har själv ringt polisen och anmält händelsen. Polisutredningen pågår om detta.

 21. Förvånad?Nej skriver:

  Föregåendena polisuttryckningar går väl under kod 291 som vanligt.. allt för att undanhålla sanningen om vad som egentligen är på väg att ske med Sverige och Haparanda.. Dags och öppna ögonen gott folk

 22. keke skriver:

  Inte hänt tidigare?
  Vi som bor närheten Cape East har sett polisbilar med blåljus åka dit.
  Varför?

 23. hik skriver:

  Att någon ens försöker försvara deras sätt att bete…kan inte förstå

 24. läs på skriver:

  KOD 291 KOD 291 , Skattebetalande medborgare ska hållas ovetande om verkligheten, ty annars kan de ju ha synpunkter på vansinnet som fått fortgå i Sverige de senaste årtiondena!

 25. Ingen rök utan eld skriver:

  Ringer man polisen om att man inte får spela musik högt under natten, så ska dom få betala polisutryckningen själva!!

 26. gatubarnet skriver:

  typiskt. nu ska det mörkas vad som egentligen hänt.munhuggning?

 27. tireb68 skriver:

  tydligen har de missat informationen om att man inte får störa med hög musik efter kl. 23 som det är i hyreshus….

 28. lothar skriver:

  signatur Umut Karadag, Varför går du in i en försvarsställning i ärendet. Om sanningen skall fram så skall vi givetvis vara ärliga och uppriktiga. Om personer påstår att det är trafik på ”blåljus” till Cape East, så tror jag att det stämmer.
  Eller var det så att ”Dom boende på Cape East anmälde personalen för att de inte fick spela på den så höga ljudinställningen.

 29. skeptikern skriver:

  Om ingen misshandel skett, varför sitter då 2 anhålla?

 30. Betty skriver:

  De verkar tro att vi har outtömliga resurser inom polis- och läkarkåren.
  Varför åkte polisen dit överhuvudtaget, har det kommit nya lagparagrafer som möjliggör polisanmälan om personalens brist på respekt eller kränkning?
  Jag anser att signaturen Umut Karadag gjorde det hela ännu värre, jag hade varit tacksam att polisen åker ut på misstänkt misshandel, men boende som vill anmäla personalen för att de ber stänga av musiken efter 23.00?!?

 31. hoopsan skriver:

  Extremism sprider sig och när det blir nog många så gäller sharia-lagarna – huvudet av eller handen av som IS-förtrupper redan gör. Skicka åter bråkmakarna och de sk radikaliserade.Se vad imamerna i Danmark gör

 32. Mycket fördommar...flyktingarna har också mobiler skriver:

  Vad jag har hört så var det inte personalen som ringde polisen utan flyktingarna själva. Flyktingar har också mobiler och att polisen sen väljer att ha på blåljusen är deras sak. Flyktingar har också rätt och tillkalla polisen.
  Varför två blev anhållna får väl polisen redovisa tycker jag.
  Det finns många asylboenden som har det mycket värre med bråk än vad Cape East har. Bråk dagligen?? Varifrån har du som skrev om det fått den informationen? Återkom gärna med fakta ni som vet…

 33. Star skriver:

  Boende vid lasarettet, i kommunens hyreshus, har flyktingar som festar och spelar hög musik hela nätterna igenom.. Varken polis eller vaktbolag rycker ut även om grannarna klagar .. Varför rycker polisen isf ut till CE bara för att nån spelar musik på för hög volym? Är det skillnad på vem som är granne? Gör poliser skillnad på vem som ska få sova på nätter ? Konstigt isf !

 34. Ove skriver:

  Läsarna bör inse att i Sverige anhåller åklagare ”Den som på sannolika skäl är misstänkt för ett brott, för vilket är
  föreskrivet fängelse ett år eller däröver..” (Rättegångsbalken 24 kap) Att det således enbart skulle ha förkommit ”munhuggning” faller på sin egen orimlighet.

  Alt är att det förekommer illegala invandrare på CE vilket platsansvarig är skyldig att anmäla till polis. Åklagare får nämligen anhålla en misstänkt oberoende av brottets beskaffenhet om ”han är okänd och vägrar att uppge namn och hemvist, om hans uppgifter kan antas vara osanna eller om han saknar hemvist inom riket.”

 35. Futurum Casus skriver:

  Ove: Vänsterextrema i Luleå(bla. syndikalister) använder sig av falsk tillvitelse för att kringgå svensk lagstiftning. Ett påstått brott som ger minst två års fängelse öppnar dörren för bla. brott mot sekretesslagstiftningen, avlyssna sitt offer, kartlägga den utsattes rörelsemönster osv.. Än så länge vill inte media granska dessa vänsterextrema avarter. Men det kommer – jag kan vänta. Jag gör detta för våra efterkommande – vi ska inte ha ett litet gäng extremister i samhället som sätter dagordningen för vad människor ska tycka och tänka.