Tvångsförvaltaren avlägger rapport

ÖVERTORNEÅ/HAPARANDA: Nu är det dags för tvångsförvaltaren av Ekfors elektriska anläggningar att avlägga rapport till Energimarknadsinspektionen och Förvaltningsrätten i Linköping.– Läget är bättre än tidigare. Vi har identifierat samtliga kunder och vi går snart ut med självavläsningskort för att få igång en fakturering, säger tvångsförvaltare Jan-Erik Jonasson.

– I samband med handräckningen från kronofogdemyndigheten fick vi en del material vad gäller kunderna som vi har kunnat göra vissa sammanställningar av. Det tar tid, men vi har uppgifter på knappt 3.300 abonnenter, säger Jonasson.

– Vi kommer att kunna fakturera enbart nätavgiften. Det sker om några veckor. Eftersom det inte finns någon balansansvarig kan kunderna först senare faktureras för elförbrukningen.

På frågan om han funderat på när kunderna ska få tillbaka den olagliga, 33-procentiga höjningen, svarar han att det kommer att bli aktuellt i början av 2011. I vilken omfattning återbetalning kommer att ske kan han dock inte säga till Haparandabladet.

Beträffande rapporten till uppdragsgivarna hänvisar Jan-Erik Jonasson till den dåliga samarbetsviljan och att allt pekar åt att det blir fortsatt tvångsförvaltning.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
10 kommentarer om “Tvångsförvaltaren avlägger rapport
 1. Kuivakangas skriver:

  Jaaa du, elräkningen kom idag från tvångsförvaltaren – rejält saltat!!! El-förbrukningen enligt tvångsförvaltarens faktura har helt skenat i väg, vilket inte stämmer med vår elmätare. Vi fick ett smärre chock. Ge mig tillbaka Styrman och Ekfors med ”normal” el-räkning annars blir vi ruinerade.

 2. ötå skriver:

  Hur kan det vara möjligt? Tvångsförvaltaren har inte skickat räkningarna än. Han skulle skicka bara nätavgifträkning senare.

 3. Urpo Taskinen skriver:

  I Juoksengi har det bara kommit en faktura från Ekfors Kraft AB.

 4. Knapsu skriver:

  ”– Vi kommer att kunna fakturera enbart nätavgiften. Det sker om några veckor. Eftersom det inte finns någon balansansvarig kan kunderna först senare faktureras för elförbrukningen”

  Och ”Kuivakangas” fick räkningen redan idag? Märkligt!
  Skulle vara kul om ”Kuivakangas” redovisade lite siffror på saltningen.

 5. Kuivakangas skriver:

  Enligt dagens Kuriren är det tydligen Styrman/Ekfors som har skickat fakturan. Av den nyinstallerade elmätaren kan man läsa 2237 mot förra månadens 1723. Är tyvärr ingen expert på att tyda el-fakturor. Räkningen förra månaden var 2395 kr. Gårdagens faktura är på 4200 kr. Vad skall man göra?

 6. Påläst skriver:

  Inlägget från Kuivakangas om den höga räkningen kommer givetvis från Styrman.
  Tvångsförvaltaren har ju ännu inte skickat ut några räkningar. Dessutom kommer han bara att debitera för nätavgiften (som i sig är 33% för hög). En tornedaling klarar inte av att tyda en elräkning, det har jag förstått för länge sedan!

 7. Påläst skriver:

  Hej alla ! Ett tillägg bara. Signaturen Kuivakangas skriver, Ge mig tillbaka Styrman och Ekfors med normal el-räkning annars blir vi ruinerade.
  Vet du vad. Du är redan ruinerad, av Ekfors.
  Ett exempel: Nätavgift för 16 amp, 6860 inkl. moms till Ekfors. Vattenfall 2750 inkl. moms

 8. Ötå-kommunbo skriver:

  Här hos oss bockar sig majoriteten med mössan i hand när Direktören chockhöjer nätavgifter, fifflar med skatter, struntar i att betala de egna leverantörerna. Det verkar vara mer stake i Haparandaborna. Nä Ötå-bor, följ lagen, sätt stopp för elmyglet, betala inte ett enda öre till till Styrman. Det måste väl finnas någon slags civilkurage i kommunen!?

 9. Lägg av skriver:

  Nu börjar det bli tröttsamt med en massa dyng spridande. Låt dem jobba med Ekfors skiten, som är avsatta för det. Tids nog får de rätt sida på det hela och vi kunder kan ”andas” ut, och får våra – tydligen efterlängtade fakturor att betala.

 10. Nils A skriver:

  har fått räkningen men som jag ser det är den från Ekfors/Styrman den tog upp elförbrukningen och nätavgiften med alla påslag som finns. Den kom i slutet kuvert det har den inte gjort tidigare. Nån som vet om när Konkursförvalataren skickar/skickat räkningar.