Tvångsförvaltaren ger klara besked om elfakturorna

SKELLEFTEÅ/ÖVERTORNEÅ: Den information som tvångsförvaltaren nu går ut med är att de kunder som har Ekfors som elleverantör ska betala fakturorna till Ekfors Energi ab. Nätavgiften ska däremot först dras av och betalas till tvångsförvaltningen när den korrekta fakturan kommer.– Ekfors Energi får inte ta betalt för nätavgiften. Bolaget, som inte längre lagligen får vara elhandlare, skickar ändå ut ett betalningskrav på nätavgiften. Den delen ska alltså inte betalas dit utan till tvångsförvaltningen, säger advokat Jan-Erik Jonasson till Haparandabladet.

Det handlar nu om två månadsfakturor som gått ut till elabonnenterna. Så här förklarar Jonasson:

– Efter första inbetalningen skickade vi information till Ekforsbolagen om vilka som hade betalat. Vi ville ha Ekfors hjälp för att urskilja nätavgiften från förbrukningen, men fick inte det.

– Vi har också förståelse för att många betalade till Ekfors av rädsla för att inte strömmen skulle klippas. Om man däremot fortsätter och betalar till bolaget kommer vi att kräva pengarna och i sista hand blir indrivning aktuell.

Övertorneå kommuns val att betala även november månads fakturor till Ekforsbolagen ser han som beklagligt och hänvisar till att kommunalrådet sagt sig sakna förtroende för tvångsförvaltningen.

– Men jag siktar på samarbete med kommunens nya ledning efter årsskiftet, säger Jonasson.

Vänsterpartisten Johny Kron gjorde under tisdagen en JO-anmälan angående det kommunala beslutet att betala fakturorna till Ekfors.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
7 kommentarer om “Tvångsförvaltaren ger klara besked om elfakturorna
 1. HW skriver:

  Först vill jag tacka Johny Kron för JO-anmälan. Sen vill jag vädja till alla tornedalingar att följa tvångsförvaltarens anvisningar. Jag tror nämligen att myndigheterna den här gången tänker sätta stopp för Styrman och se till att även han betalar sin skulder och följer de lagar och förordningar som reglerar hans verksamhet. Ha tålamod mina vänner så blir det nog bra till slut.

 2. Tornedalning50 skriver:

  Säger till HW. Det behövs fler än Johany Kron, som skall tordas. t.ex. Övertorneå Kommun att följa den svenska lagen, som existerar just för att stävja detta.Kanske att el kunderna behöver upplysa Övertorneå´s Kommun ledning om hur man skall förfara.

 3. Luckrativ affär skriver:

  Hur tvångsförvaltningen sköts är ju ett rent skämt. Advokatbyrån som helt saknar faktakunskaper ang eldistribution har naturligtvis endast tagit på sig uppgiften för att tjäna ”grova” pengar.

 4. Påläst skriver:

  Klara besked från tvångsförvaltaren. Det är sanslöst att många fortsätter att betala till Ekfors. Kan inte folk läsa eller har dom svårt att fatta att tvångsförvaltaren sköter bara sitt uppdrag. Samtidigt försöker Styrman sabotera så mycket som möjligt, men, kommer inte att lyckas den här gången. Att Linda betalat till Ekfors är ett lågvattenmärke, som inte är värt att kommentera. Tack, Jonny Kroon. Det behövs fler såna som du i Tornedalen och i fullmäktige.

 5. Förbannad idioti skriver:

  Det Linda har betalt till Ekfors skall hon försöka få tillbaka. Om hon misslyckas med detta, vilket förefaller vara troligt, så får väl Linda Ylivainio själv stå för det kostnader som Gullesjö kräver. Juristen Linda borde väl enligt egen utsago som att vara jurist kunna veta vad som gäller i sådana här situationer, eller är hennes jurkand betyg likadan som dom Reefat el Sayeed hade som doktor. Dikt och förbannat lögn.

 6. Fakta skriver:

  Följande politiker i Ötå kommunstyrelse går emot beslutad tvångsförvaltning, beslutad enligt lag: Linda Ylivainio, Kurt Juntti och Ulf Hannu.

 7. Uppdrag granskning skriver:

  Vi ska nog inte skylla allt på tvångsförvaltaren! Enligt lag skall den som är under tvångs-förvaltning medverka i detta!! Det är detta som är problemet, att herr Styrman totalt saboterar tvångsförvaltarens arbete! Ex. skulle Vattenfall åtgärda vissa brister i Ekfors el-nät den 22/12 och föreslog att detta skall ske under natten. Styrman ville att detta sker dagtid mellan kl. 12.00-14.00, för att ge sken att det är Vattenfall som är orsaken! Avslöjad!!