Tvist on gratistimmar i p-hall fortsätter

TORNEÅ: Tvisten om antalet gratistimmar i p-hallen vid köpcentret fortsätter.

Torneå stad söker nu prövningstillstånd vid högsta domstolen, efter att hovrätten beslutat att gå i tingsrättens linje om antalet gratistimmar vid parkeringshallen i På gränsen-köpcentret. Tingsrätten gick på ägarens, Varma, linje med två timmars gratis parkering.

Torneå stad, som hyr parkeringshallen, vill erbjuda endast en gratistimme. Med två timmar gratisparkering får staden cirka 4.000 euro i parkeringsintäkter.

– Staden hade inte tillräckligt med bevis om att motparten var medveten om att vi ville täcka en del av årshyran, på 450.000 euro, med parkeringsavgifter, säger Raimo Ronkainen, stadsdirektör.

– Vi räknade att med en gratistimme skulle vi ha kunnat täcka högst hälften av hyran, nu är det endast tre procent av besökarna som stannar så länge att de behöver betala, säger Ronkainen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Tvist on gratistimmar i p-hall fortsätter
  1. Mad Max skriver:

    Som situationen nu är, har denna parkering vintertid blivit en avisningshall för bilistena. Man kan ju stå där i två timmar och under den tiden hinner snö och is smälta från bilen. Alla är inte där för att handla. Så det bästa vore att ta betalt från första stund. Det kanske inte skulle gynna bilisterna, men kanske för dom etablerade butikerna på Gränsen köpcentrat. En lite kontroversiell historia, men någonstans måste man ju parkera för att kunna besöka butikerna.

  2. Trippel J skriver:

    Avisning är en bra service som många borde använda, kan ju annonsera om detta och kanske drar mer kunder och visa att pengar är inte allt och få glada kunder.