Tvivelaktig nattlig färd

HAPARANDA: Vid tjugo över tretiden natten mot torsdag stoppade polisen en bil som färdades i centrala Haparanda. Vid rutinkontrollen uppdagades det att bilen var falskskyltad och den 35-åriga förarens uppsyn skapade misstankar som sedan kunde härledas till misstanke för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott för eget bruk och även märkesförfalskning på grund av de falska registreringsplåtarna. 

I bilen satt ytterligare en man i 40-årsåldern. Även han är misstänkt för ringa narkotikabrott, innehav och brott mot knivlagen eftersom han bar kniv.

I bilen fanns förutom narkotika även en yxa, vilket ledde till att även föraren är misstänkt för brott mot knivlagen. Tillbehören togs i beslag tillsammans med bilnycklarna och männen blev förda till polisstationen i Haparanda där de fick genomgå förhör och provtagning. Männen frisläpptes efter åtgärderna men en förundersökning inleddes beträffande brott mot knivlagen, märkesförfalskning och drograttfylleri.

UPPDATERING

Bilen som männen färdades i var inte stulen men egentligen finskregistrerad och hade skyltats om med svenska skyltar. Enligt uppgifter från polisens jourhavande förundersökningsledare har en av männen adress i Haparanda och den andra verkar vara finsk medborgare.

 

Publicerad i Svenska
8 kommentarer om “Tvivelaktig nattlig färd
 1. Pungskvättan skriver:

  Bra gjort av landsfiskalen…

 2. kjell wuopio skriver:

  Inbrottsrunda?

 3. Torsdag skriver:

  Härligt att läsa! Ni gör ett superbra jobb varje gång ni tar de här som gör så många fel i lagens namn.
  Fortsätt så här!!!!

 4. S veken skriver:

  Dom där typerna stjäl registreringsskyltar och använder dom, sen tjuvtankar dom och den rättmätige skyltägaren blir anklagad för tjuvtankningen. Har själv råkat ut för det, sen såg jag Mercedesen i fråga på Ica Maxi parkeringen med mina skyltar. Slet loss skyltarna från tjuvarnas Mercedes och tog med dom.

 5. snuten skriver:

  bara att konfiskera bilen! Det enda rätta som svider.

 6. Gull skriver:

  Får man inte ha en kniv eller yxa i bilen? Har alltid en i handskfacket, bra att ha till diverse saker. Har dessutom yxa, motorsåg mm i bilen när jag åker ut till stugan. Undrar om jag får många år i finkan för dom?

 7. Lakritstomten skriver:

  Dom har gjort om lagen så man får inte längre ha kniv och yxa i bilen.
  Bilen räknas som offentlig plats om den är på offentlig plats.
  Men är du på väg till stugan jakt fiske eller liknande ska det vara ok.
  Beror helt på vilken snut du träffar på.
  Nya Sverige.

 8. Knapsu skriver:

  Knivlagen innebär ett förbud att bära med sig knivar och andra farliga föremål på allmän plats eller inom ett skolområde, OM de är ägnade att användas vid brott mot liv och hälsa.
  Kravet på att föremålet ska vara ägnat att användas vid brott mot liv och hälsa innebär att det inte alltid är olagligt att bära med sig en kniv utan bara om den ska användas för att skada någon.
  Sen undrar jag vad Lakritstomten syftar på med sitt ”Nya Sverige” i detta sammanhang?