Undertecknade löfte för ökad trygghet

Polisområdeschefen Lars Öberg och kommunalrådet Peter Waara (S) skakar hand efter att de undertecknat ett medborgarlöfte. Foto: Haparanda stad

Polisområdeschefen Lars Öberg och kommunalrådet Peter Waara (S) skakar hand efter att de undertecknat ett medborgarlöfte. Foto: Haparanda stad

HAPARANDA: Under måndagen var det dags för polisen och Haparanda stad att underteckna medborgarlöften.

Det var polisområdeschefen Lars Öberg och kommunalrådet Peter Waara som skrev under kontraktet, som innebär att parterna ska arbeta förebyggande för att öka tryggheten för medborgarna.

Det som ska prioriteras är att:
• polisen ska finnas tillgänglig på publika platser vid minst ett tillfälle per vecka utöver den dagliga verksamheten.
• polisen ska genomföra minst tre narkotikainsatser efter kartläggning i samråd med kommunen.
• polisen kommer att genomföra minst två särskilda trafikinsatser i Haparanda, utöver det vanliga trafiksäkerhetsarbetet.
• polisen genomför tillsammans med skola, hälsocentral och kommun (BRÅ-gruppen) minst ett aktivitetstillfälle som bidrar till att föräldrar stärker sina kunskaper kring unga och narkotika.

Publicerad i Haparanda, Svenska
6 kommentarer om “Undertecknade löfte för ökad trygghet
 1. Hallå?? skriver:

  Är inte detta polisens ordinarie arbetsuppgifter??
  Skriva papper på detta? just ja då får man synas i tidningen !!!

 2. Happisbo skriver:

  I Övertorneå så passade kommunalrådet Tomas Vedestig att göra reklam för sitt ölbryggeri i samband med att han undertecknade medborgarlöften läste jag i Expressen. Han skyllde på att han inte hann byta kläder eftersom han var ledig. Inte visste jag att man kunde välja NÄR man är kommunalråd eller inte. Trodde det var ett förtroendeuppdrag man tog på sig och som gäller alla dagar. Men det mesta verkar ju snurrigt där i Övertorneå just nu. Kommunalrådet är väl medveten om att inkörsporten till droger börjar med alkohol. Det fick vi iaf lära oss i skolan.

 3. Observer skriver:

  Alltså vilket dravel med tanke på att Öberg har varit med och monterat ned polisverksamheten i Haparanda och flyttat stora delar till Kalix. Mer naturligt med tanke på gränsen till Finland hade varit en utökad styrka i Haparanda. För inte alltför många år sedan hade vi i Haparanda ett vakthavande befäl dygnet runt, minst en patrull med två man dygnet runt vissa tider två patruller. Dessutom civilpatrullerande spanare, kriminalpoliser som ofta jobbade ihop med svenska tullen och finska myndigheter. Stora delar av polisen är som Leif G W Persson beskriver den, små chefer och pappersvändare !

 4. Mad Max skriver:

  Hur skiljer sig detta från ordinarie polisarbete? Men nu finns det i alla fall på pränt. Ska bli intressant att följa vilka nya åtgärder som tas.

 5. brottsoffer skriver:

  Skärpning Öberg! Börja jobba med de anmälningar som ni redan fått in men ej gjort något åt!! Det finns flera skyldiga på fri fot!!! Ska hälsa på dig igen!

 6. Skenavtal skriver:

  Vad är detta? Hur kan Peter Waara tro att polisarbetet i Haparanda förbättras. Man behöver väl inte skriva avtal på tjänster som redan ingår i polisernas normala arbetsuppgifter. Vem har kommit på denna stolliga idé?