Ung resenär på första tåget längs Haparandabanan

HAPARANDA: Vid 14-tiden i fredags rullade ett renoverat tåg ut från Haparanda järnvägsstation. I de fem vagnarna bakom loket satt lastat markägare som på olika sätt släppt till mark längs den 42 kilometer långa Haparandabanan.

Gunnel Nilsson, en av de ansvariga för bygget hos Trafikverket, är nöjd med markägarkontakterna.

– Förhandlingarna och dialogen med ägare till 150-talet fastigheter har gått smidigt och bra. Nu vill låta dessa markägare se och uppleva banan innan den invigs den 9 december.

Med på tåget fanns bland andra Paul Danell som sålt tolv hektar och Per-Erik Wasserman som sålt mark till en parkeringsplats.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
2 kommentarer om “Ung resenär på första tåget längs Haparandabanan
  1. staffan skriver:

    Allas förhoppning är att det på denna fina järnväg också blir persontrafik när den börjar att trafikeras. Den järnvägen blir då en länk till kustlinjen Luleå – Stockholm o.s.v. söderut.
    Allt för att minska bensinslukande bilar o flygplan.
    Det är framtid!

  2. Drömmar skriver:

    Knappast framtid.Patetiskt att tro att detta påverkar resandet till t.ex Stockholm. Kommunen kämpar för en flygförbindelse Kemi- Stockhoml,samtidigt som inrikesflyget till Kemi håller på att tyna bort. Det blir bra med persontrafik för dom som önskar det, då kan man kaske se landsvägsbussen på E 4:an och vinka.