Ungdomar städar stränder

HAPARANDA: På lördag är det Strandens Dag och International Coastal Cleanup Day. Ungdomar över hela världen ger sig då ut för att plocka upp skräp som lämnats kvar eller flutit iland längs stränder. Här i Norrbotten städar ett 90-tal ungdomar från olika idrottsföreningar i länet och däribland finns Haparanda FF som kommer att städa längs med strandpromenaden i Haparanda.

Bakom initiativet i Sverige står Städa Sverige tillsammans med Pantamera. På Strandens dag i fjol samlade ungdomarna i Norrbotten ihop hela 9 säckar brännbart skräp, en och en halv säckar icke brännbart avfall och nästan en säck PET-flaskor och burkar. Det är nionde året i rad som Sveriges föreningsungdomar gör en insats för landets stränder. Städningarna under Strandens Dag är en del av initiativet #Städamera. Sedan starten har 26.866 ungdomar deltagit och de har tillsammans samlat in 443 ton skräp.
Internationellt samlande ungdomar i fjol in totalt 5,7 miljoner cigarettfimpar, 3,72 miljoner matförpackningar och 3,66 miljoner sugrör.

Publicerad i Svenska
2 kommentarer om “Ungdomar städar stränder
  1. från holmen skriver:

    skicka ut alla som går på Soc bidrag till att plocka skräp…

  2. Guld skriver:

    Holmen. Exakt dom kan tex fixa trasiga ramperna i M-lund, måla alla nya lekplatser som behöver underhåll.Varför ska vi som arbetar och betalar och betalar skatt betala dubbelt upp. För dom som ska fixa dom? Istället får dom som dräller hemma göra något för att förtjäna sitt uppehälle precis som vi gör.