HT Bandy spelar i ettan nästa säsong

UPPSALA: En ödesmatch för bägge lagen när Unik Bandy och HT Bandy möttes i RELITA Hallen i Uppsala. Matchen slutade 10-3 (3-2) och HT Bandy föll ihop som ett korthus i andra halvlek.

HT Bandy åkte på en storförlust när man hade chansen att rädda ansiktet med att gå till kval. Nu blir det i stället en pinsam degradering till division I i nuläget.

Första halvlek:

Matchen inleds med att Unik missar en hörna i minut två. I 5:e och 6:e minuten gör Unik både 1-0 på en praktträff och 2-0 när två man spelar bort fem man i HT-försvaret och uppförsbacken är brant. Max Engqvist och Jerker Ortman är målskyttar.

Janne Vanha-aho i HT-målet räddar i 9:e minuten. Hopp för HT när Antti Ekman slår in en straff för 2-1 i 13:e minuten. Efter halva första halvlek är matchen jämn, Unik försöker luckra upp HT med långa bollar, men HT försvarar sig bra. HT har bra fart när man kommer med ryska trion Sysoev, Shirokov, Sadovskiy som ofta fastnar i mitten när de inte försöker trampa runt Unikförsvaret.

HT har haft sin första hörna i 24 minuten som man missar. En ny missad hörna av HT i 26:e minuten och chanser skapas för en kvittering. Två lika i missade hörnor när Unik får sin andra hörna. Matchen lever, HT Bandy kvitterar till 2-2 efter en halv timme. Antti Ekman matar in bollen framför mål och det blir ett självmål.

Alexey Sadovskiy får 10 minuter i synda båset för ett slag på skridskon. Unik missar sin tredje hörna i 38:e minuten.

Det som gäller för bägge lagen är vinst, samtidigt som Rättvik måste förlora borta mot Ljusdal.

I 39:e minuten gör Uniks Jonas Tjomsland 3-2 och Unik är för tillfället på kvalplats. En felpassning av HT förorsakar målet. En fjärde missad hörna av Unik. HT har sett lite loja ut så här i slutet av halvleken.

Strax innan paus drar en hemmaspelare på sig en utvisning och brottsrubriceringen är slag på skridskon. Första halvlek avslutad med Unik som har greppet. Men det är mycket kvar att spela om.

I Ljusdal är det också hemmaledning med 3-2 i halvtid.

ANDRA HALVLEK:

Unik gör både 4-2 och 5-2 i inledningen på andra halvlek. Det femte på straff och vid bägge målen gör HT misstag i försvaret. Alexey Sadovskiy reducerar till 5-3 efter fint samarbete med Ilya Sysoev.

– Vi måste börja spela bandy, säger HT:s lagledare Mats Grönroos och är kritiska till det egna spelet.

Erik Vikholm och August Elebring är Uniks målgörare. Unik gör 6-3 (66 min) och HT Bandy är som det verkar ett slaget lag. August Elebring är målskytt.

Janne Vanha-aho räddar och hindrar ett nytt hemmamål.

– Det är för tafatt, säger Mats Grönroos om HT Bandys spel.

Erik Vikholm ökar på till 7-3 (74 min) och HT Bandy är ett slaget lag och kan sätta division I spelare på visitkorten.

Unik ökar till 8-3 och HT Bandy med två avbytare orkar inte stå emot hemmatrycket. Johan Ohlström är målskytt. Även 9-3 kommer genom Nils Bergström.

HT sticker upp och missar en hörna i slutet. En ny missad hörna av HT. Willy Johansson gör 10-3 och förlusten blir pinsam.

Matchen är slut och det blir en blytung hemresa för HT:s spelare och ledare.

Nu är det bara att analysera läget och se vad som gått snett, spotta i nävarna, ta nya tag och se möjligheten till något nytt. Det här har varit en säsong för HT Bandy med motgångar från början till slut. Men vi kan också konstatera att det finns spelare i truppen som inte är nog bra för allsvenskan. Det har varit alltför många individuella misstag match efter match och det håller inte. Försvarsspelet har varit under all kritik.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
16 kommentarer om “HT Bandy spelar i ettan nästa säsong
 1. Einstein skriver:

  2-0 till unik 5 min, vilka sopor

 2. HT skriver:

  Kom igen nu HT

 3. Blåljus skriver:

  Dunderkört

 4. krille skriver:

  Tror inte att HT får ihop lag att spela div 1. Finns inga pengar att betala fantasisummor åt vissa spelare.

 5. En som idrottar på annan ort. skriver:

  Bandyn nu nere i lägsta korpserien, konkurs? Fotbollen är så gott som död. Asplöven klarar knappt första kvalet med sina två ortsbor i truppen. Höffen hockey tar klivet upp från den absoluta korpen men huserar fortfarande på bakgatan i kullerstenen. Idrotten i staden blöder mer än någonsin. De flesta herrverksamheter är på väg att tyna bort totalt. Detsamma gäller ungdomsverksamheterna där ledarbristen är monumental. Vi idrottsmänniskor måste göra någonting NU om vi inte vill att fler ungdomar faller in på fel banor här i staden. Nedgången senaste 6-7 åren är skrämmande..

 6. publik skriver:

  Det måste ju bara vara fel på dricksvattnet i Haparanda…

 7. JPL skriver:

  Jättetråkigt

 8. Perra skriver:

  Stämmer hbs rubrik ? Ska inte ht spela i bandyligan nästa säsong??

 9. icander skriver:

  fundering. varför fly undan spel i div 1 i Sverige för högsta ligan i Finland. tror div 1 i Sverige har högre status än ligan i Finland. skäms ni för att spela i div 1=?

 10. Nasuabo skriver:

  Icander, bra att du funderar, det borde du göra oftare….men en fördel med HT Bandy i finska serien vore att du då kunde skriva i Pohjolan Sanomat i stället för på hbwebben (Finlands sak är vår, du vet), men du måste börja jobba med grammatiken, du skriver som en sjuåring….

 11. Nasuabo skriver:

  Förresten, förlåt mig alla sjuåringar, ni skriver alla bättre än Icander….

 12. icander skriver:

  nasuabo omjag skriver som en sjuåring så är ditt inlägg bara svammel…spela bsndy i Finland som håller samma klass som typ i Norge…

 13. icander skriver:

  nasuabo verkar vara en finne som bor i fel land, inse era brister inom främst bandyn…..

 14. Enkelt? skriver:

  Det var lågt Nasuabo. Alla har inte nått din nivå när det gäller att uttrycka sej i skrift. Trots det så har man rätt att tycka till på sitt sätt.

 15. Nasuabo skriver:

  Enkelt? Det är faktiskt enkelt. Man får vara spydig, häcklande och skadeglad mot Asplöven, Nasuabo och andra (om hbwebben släpper igenom inlägget), men då får man helt enkelt förvänta sig svar på samma nivå. Läs tidigare artiklar så får du avgöra själv om det är synd om den du tar i försvar.

 16. Nasuabo skriver:

  Tillägg: Svårt hinna skriva när hbwebben infört maxtid eller trängselskatt för det fria ordet? Artikeln handlade om bandy egentligen, så jag vill bara säga att jag hoppas att ortens bandylag kommer igen, som vanligt! Om det vill sig väl så kommer även vi nättroll överens så både bandylaget och AHC får bättre stöd. Nu har jag ej tid att skriva mer, Playoff mot Mariestad väntar..Panzarmarsch osv (ni vet).