Uppdatering: C-förtroenderåd enigt

NORRBOTTEN: Centerpartiets förtroenderåd är enig om att släppa fram Stefan Löfven (S).

Vid en presskonferens vid 14.40-tiden under lördagen meddelar C-ledaren Annie Lööf att samtliga distrikt i rådet står bakom förslaget att släppa fram Löfven som statsminister. Röstsiffrorna var 56-2. (De två rösterna är centerstudenternas).

Annie Lööf uppgav vidare att C kommer vara ett oppositionsparti, och en ”nagel i ögat” på (S).  För henne är alliansen inte död, vilket

Om Stefan Löfven blir Sveriges nästa statsminister blir klart först efter statsministeromröstningen, som sker i riksdagen nu på onsdagen den 16 januari.

Liberalerna samlas under lördagen, idag, för partistyrelsemöte. Och i morgon, den 13 januari, är det dags för Liberalernas förtroenderåd att ta ställning.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska
13 kommentarer om “Uppdatering: C-förtroenderåd enigt
 1. Ändamålet helgar medlen skriver:

  Skrämmande utveckling! Maktgalna narcissister och psykopater inom politiken gör allt för att komma i maktposition. Titta på Annie Lööf och Stefan Löfvén… ingen som helst heder, anständighet, samvete eller empati! Dom sviker demokratins grundprinciper genom att sätta sig själva ovanför demokratin. Dom är så till den grad maktgalna att de t o m sviker deras egna politiska ideologi de företräder. De sviker också alla deras väljare och Sverige i övrigt. Dags att det svenska folket reser sig och protesterar!!

 2. AnnBritth Olofsson skriver:

  Snälla, snälla V…rösta rött på onsdag

 3. Affe skriver:

  Nu måste V visa att dom vill ha lite makt också, väljarna kräver det.
  V mot rött i statsministeromröstningen på onsdag.

 4. happisman skriver:

  Perfekt om Löven får fortsätta som statsminister!! Tack C och L.

 5. ll skriver:

  V, stoppa detta!

 6. Ferrum skriver:

  Skratt! Lite alliansenpolitik skadar inte.

 7. AnnBritth Olofsson skriver:

  Går detta igenom på onsdag…ja, då blir det inte roligt. Asylinvandringen ökar dramatiskt igen. Handen på hjärtat. Har vi verkligen råd med det? Var ärliga för en gångs skull. Vi måste ägna oss åt oss själva. Det är många som lider här i landet. Fattigdom, arbetslöshet, psykisk ohälsa mm. Vakna upp innan det är för sent. Ska vi sätta på oss gula västar och börja protestera? Eller som nu…sitta hemma vid köksbordet och gnälla. Vi svenskar är kända för det. Jag hoppas på omval…gör ni?

 8. ll skriver:

  Jag hoppas och tror att V kommer rösta nej och stoppa detta vansinne.

 9. sööv skriver:

  dags för v att ta knutna händerna ur fickan hojta till.

 10. Holmeros skriver:

  Vad betyder heder och löften bara man får vara kvar som Statsminister och få gå på fina middagar med presidenter och liknande- Ett par hundra tusen anhöriginvandrare som skall försörjas ytterligare. Barnen i Afrika svälter ihjäl och vi väljer afghanpojkar där ett flertal ljuger om sin ålder och kostar på dessa 3 miljarder fast de saknar asylskäl- Sverigedemokraterna kommer att växa ytterligare och bli en maktfaktor som förhoppningsvis får slut på detta elände och ser till skattebetalarnas väl i första hand. Får sossarna hålla på så väntar systemkolapps. C + L snart ett minne blott

 11. Dan-Henrik Tyni skriver:

  Varför hålls det Rikstadsval??
  Ingen lyssnar till väljarna ändå, sorgligt att det går enorma pengar till att bilda en regering, samtidigt som landet rasar ihop

 12. Raka rör skriver:

  Det är dags att folket reser sig och revolterar! Det är dags att folket vaknar och förstår att de som är satta att styra landet är kriminella! Det är ingen skillnad mellan en kriminells hjärna och en politikers eller en kapitalists hjärna – de tänker och fungerar på exakt samma sätt. Likt vampyrer suger de blod av sina offer (folket) som de livnär sig på. Likt ulvar i fårakläder utger de sig för att vara goda, att de står på folkets sida, trots att de i praktiken är det fria folkets fiende! Sveriges folk; förena eder!

 13. En tidigare sosse skriver:

  Sjukt med hela allt med detta regeringskris