Uppmanar elkunder att betala även elavgiften till tvångsförvaltaren

ÖVERTORNEÅ/HAPARANDA: Nu uppmanas elkunderna att betala både nätavgiften och elavgiften till tvångsförvaltaren.Tidigare har gällt att nätavgiften ska betalas till tvångsförvaltaren och elavgiften till Ekfors Energi ab. Anledningen till det nya budskapet till elkunderna i Övertorneå och delar av Haparanda kommun, uppges vara att Ekforsbolagen lagt in en spärr. Spärren skulle bestå av att vissa kunder inte kan bestämma betalningens storlek, det vill säga räkna av nätavgiften på fakturan.

Det kunderna för övrigt väntar på är nya fakturor från tvångsförvaltaren med angivande av rätt uppgifter på mätarnummer och säkringsstorlek. Före årsskiftet ska även anbuden från tio elleverantörer ha kommit in till tvångsförvaltaren. Därefter ska elabonnenterna få råd om vem som kan leverera förmånligast elström.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Uppmanar elkunder att betala även elavgiften till tvångsförvaltaren
 1. Karukista skriver:

  Ja det verkar ovanligt mycket rot med detta, Och inget svar får man från tvångsförvaltaren heller när man tillskriver honom….

 2. KJ Kangos o Korva skriver:

  Vadå ”uppmanas”? Vem uppmanar? Som elkund betalar jag naturligtvis till den som levererar el till min lilla stuga – vad annars? Och han har alltid levererat enligt avtal, inga långa avbrott där inte. Även jag fick en räkning från (den s.k.) advokaten, men inte en siffra var rätt – nej, vi betalar nog alla väldigt gärna till Mikael Styrman som vi har avtal med. Däremot ser jag, och säkert många med mig (den s.k.) advokaten vara en mindre noggrann person…. huvva!!!

 3. Förbannad idioti skriver:

  Spärrar hit eller dit? Det skall väl för fan inte kunderna sitta och lista ut. Kommunen som ska föregå med gott exempel betalar ju åt Styrman. Nu ska övriga betala till förvaltaren. Det är ÖVERTORNEÅ I ETT NÖTSKAL.

 4. Vägra betala skriver:

  Det finns bara en lösning på problemet. Om ingen får pengar så avtar denna lekstuga ganska snart. Alltså avvakta några månader med er faktura så kommer den som skall ha pengarna och begär dem på rätt sätt.