Uppmanar till att kasta fördomarna i sopkorgen

TORNEÅ: På lördag kan du skriva ner dina fördomar på en lapp och kasta bort dessa.

På lördag är det dags för anti rasism-jippo av Röda Korset i Torneå. Under veckan som gått har liknande aktiviteter arrangerats runt om i Finland.

Lapparna som kastas i den röda sopkorgen på köpcentret På Gränsen kommer inte att läsas av någon, utan de går direkt till avfallshanteringen där de förstörs.

– Förutom detta så kommer vi att dela ut pins samt information om vår verksamhet, berättar Laura Lohiniva, ansvarig för vänskapsverkamheten.

Målet med veckans aktiviteter har varit att få folk att fundera över sina fördomar – och bli av med dessa.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Uppmanar till att kasta fördomarna i sopkorgen
 1. från holmen skriver:

  lätt för mig…jag har bara vetskap och insikt om det mesta men inga fördommar!

 2. men nej... skriver:

  fördomar räddar liv. så är det bara, sorry

 3. Stig Aspholme skriver:

  Hela Tornedalen bygger på fördomar, inte mot främlingar, dom är vi van vid, utan mot våra egna medmänniskor. Laestadianismens arv! Värre än blodsband!

 4. Kalle R skriver:

  Hur tänker Aspholme? Skulle han själv vara utan blodband? Det är ett oomkullrunkeligt faktum att vi alla utan undantag har blodsband till våra fäder, mödrar, syskon, kusiner o.sv. Detta tycks enligt A. vara något hemskt? Vill han inte kännas vid sina anor?

 5. Stig Aspholme skriver:

  Kalle R: Jag menar att laestadianismen har starkare band till sina trosfränder, än vad blodsband kan vara. Man kan förråda sina egna, bara man inte sviker tron.

 6. Indra A skriver:

  Om jag tror att jag har fördomar kastar jag dem inte utan att först ha tagit reda på så mycket som möjligt om min förmodade fördom. I regel finns det inget att kasta.