Uppmanar vuxna att vistas bland unga

HAPARANDA:  Inför julledigheten uppmanar Öppenvården och Elevhälsan i Haparanda tonårsföräldrar och vuxna att finnas ute på stan var ungdomarna är.

I ett öppet jullovsbrev framförs att det finns risker med ledigheten, det vill säga alkohol, droger och skadegörelse. Och därför uppmanas föräldrar att ta reda på var deras barn vistas, och att de passar på att umgås och pratar  med sina barn och ungdomar, samt vägleder dem till de fritidsaktiviteter som finns.

”Enligt studier förebygger bra samspel mellan barn och föräldern psykisk ohälsa bland barn och unga”.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska
6 kommentarer om “Uppmanar vuxna att vistas bland unga
 1. Babar skriver:

  Bra initiativ…

 2. Phantomen skriver:

  Kanske ändra rubriken till föräldrar ? Eller dela ut gratis kondomer, God jul

 3. Batman skriver:

  ”vuxna” är ett bra begrepp även om det främst är föräldrarna som har ansvaret och borde vara mer intresserade av sina barn. Det finns alldeles för många föräldrar som inte har förmågan att ta hand om sina barn. Det borde finnas ett ”barnkörkort” som ger vuxna rätt att skaffa barn. Precis som t.ex. vårdpersonal får utbildning att hantera olika situationer borde förstagångs föräldrar inte bara få utbildning att hantera spädbarn utan även besvärliga tonåringar. Naturligtvis skulle detta ”körkort” inte hindra någon från att skaffa barn precis som det finns personer som kör bil utan körkort.

 4. rex skriver:

  Bra bör gälla vuxna, föräldrar, anhöriga, socialen som förebyggande, polisen i samarbete övriga invånare med ansvar för ekonomin i kommunen!

 5. Blåljus skriver:

  Bra där ”Batman”

 6. S skriver:

  Om föräldrarna inte längre bryr sig om sina barn så kommer det alltid finnas andra ”vuxna”… De/han kommer gärna ta hand om era barn… Det kan vara en ögonöppnare.