Upprensning i naturen

TORNEDALEN: Den 15 september, nu på lördag pågår ett landsomfattande arbete med att rensa naturen och andra utomhusmiljöer från skräp som kastats där. Det är håll Sverige Rent-dagen. 

Det är den ideella stiftelsen Håll Sverige rent som står bakom skräpplockardagen, organisationen arbetar mot att förebygga och motverka nedskräpningen.

Alla kan vara delaktiga i att rensa upp skräp från naturen. Genom att ladda ner appen ”Skrappen” och i den registrera sig själv eller en grupp så bokför man sedan hur mycket skräp som plockades den 15 september.

De som ansluter sig till eventet uppmanas att ta bilder och skriva några rader om hur skräpplockardagen fortlöpte.

 

 

Publicerad i Svenska
En kommentar om “Upprensning i naturen
  1. Rationell skriver:

    Max Hamburgerrestaurang kan ju gärna ta ett ansvar för sina engångsartiklar.
    Visst, det är ju individen som slänger dem som ansvarar för det, men jag tror det snart behövs finnas en annan lösning kring deras engångsartiklar som ständigt slängs längst älvskanten, som sedan åker/blåser ner i älven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.