Utger sig vara polis, tömmer bankkontot

TORNEDALEN: Polisen har under torsdagen fått in rapporter om tre bedrägerier i Töre, Överkalix och Övertorneå där samma tillvägagångssätt har använts. Därför varnar nu polisen allmänheten om detta.

Enligt polisens uppgifter går bedrägeriet ut på att en person ringer och utger sig för att vara polis och undrar om den uppringde har blivit av med sin plånbok, vilket denne har vid samtliga tillfällen. De har alla trott att de glömt plånboken då de varit och handlat.

Polisen misstänker att tjuven har tagit personernas plånböcker och sedan ringt upp personerna. Vidare ber den falske polisen att få kontonummer och koder till banken för att denne ska kunna kontrollera om några pengar saknas på deras konton.

På så sätt har gärningsmannen lyckats komma åt 15.000 kr vardera från två konton och misslyckats vid ett tillfälle med att få ut 26.000 kr.

Polisen varnar allmänheten att aldrig någonsin lämna ut sina bankuppgifter på detta sätt. Detta då polisen aldrig begära att få bankuppgifter via telefon.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Utger sig vara polis, tömmer bankkontot
  1. deadb4winter@gmail.co skriver:

    Ledsen att behöva säga det men om man 2015 trillar in i dessa fällor är man felkopplad själv….scimming mm har på gått över ett halvt decennium, huruvida du är ung, gammal eller övrigt så har de sig själva att skylla…..dessa amatörkriminella borde sedan länge vara utplånade men uppenbarligen lever folk i tron att Sverige är Sverige anno 1970…