Utsedda till årets medmänniskor

Maud Fennvik och Lasse Huhta som är pappa till pristagaren Lisa Huhta som personligen inte hade möjlighet att närvara vid prisutdelningen.  Foto: Haparanda stad

Maud Fennvik och Lasse Huhta som är pappa till pristagaren Lisa Huhta, som personligen inte hade möjlighet att närvara vid prisutdelningen.
Foto: Haparanda stad

HAPARANDA: Folkhälso- och brottsförebyggande rådet har efter ett par års uppehåll tilldelat utmärkelser till årets medmänniska i Haparanda. Rådet kunde inte enas om en, det blev två profiler som fick motta utmärkelsen.
För att bli årets medmänniska ska man ha tillfört något positivt för människorna i kommunen.
Marlené Haara (S), ordförande i Folkhälso- och brottsförebyggande rådet presenterade namnen under måndagens kommunfullmäktige. Hon berättade att rådet haft svårigheter att enas om ett namn.
Därför blev det två kvinnor som utsågs till årets medmänniska 2017.
Den första är Maud Fennvik vid Frälsningsarmén med följande motivering, Maud utstrålar kärlek och omtanke. Genom sitt engagemang i Frälsningsarmén gör hon en ovärderlig insats för de svaga i samhället. Maud har ett hjärta av guld och får alla att känna tillhörighet och uppskattning.
Den andra kvinna att tilldelas utmärkelsen är Lisa Huhta, som driver en yogastudio i Haparanda.
Juryn motiverade Lisa Huhta som en stor inspirationskälla. Lisa är en sann inspirationskälla. Hennes glädje och energi smittar av sig. Lisas starka engagemang för människors hälsa och välmående har skapat många positiva svallvågor i Haparanda.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,