Utvisning för smuggling

HAPARANDA: Straffpåföljden för den man som förra tisdagen stod åtalad för narkotikasmuggling vid Haparanda tingsrätt blev 3 månaders fängelse, samt utvisning och förbud att återvända till landet.

Den 23-årige mannen, som inte har någon anknytning till Haparanda har smugglat 194 gram cannabis i en sportbag, enligt honom hade han inte kännedom om att det rörde sig om så pass stor mängd.
Mannen var på väg till Finland med syftet att lämna narkotikan på en fest, då han har uppgett att han tidigare träffat en finsk kvinna i Italien som bett honom att komma till Finland och ha med sig cannabis dit.
Den 4 juli kontaktade mannen en bekant, gav denne 100 euro och bad honom skaffa fram 15 till 120 gram marijuana. Mannen fick sedan en sportväska av sin bekanta samma dag som han reste mot Sverige. Han kontrollerade aldrig innehållet i väskan eller hur mycket marijuana han fått. Han reste sedan med buss från Milano till Hamburg, vidare till Stockholm och Haparanda. Han var av den uppfattningen att han transporterade 15 till 20 gram cannabis.
I Haparanda reagerade en narkotikahund på mannens väska, vid en kontroll av innehållet i väskan påträffades ett paket inslaget i plast och invirat i en handduk. I väskan fanns även ett antal små plastpåsar placerat i olika fack innehållande cannabis.
Mannen greps och anhölls. Han har sedan den 6 juli suttit häktad och gör även det fortsättningsvis i väntan på att domen vinner laga kraft. Hans förbud att återvända till Sverige gäller fram till den första augusti år 2022.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
9 kommentarer om “Utvisning för smuggling
 1. Futurum Casus skriver:

  Knarket flödar i gränsen och bilarna många ynglingar kör med är fina och dyra.

 2. Såkandegå skriver:

  Lyxfällan är också ett ord jag tänker på när det gäller ”fina bilar”

 3. Bond skriver:

  Världens öppnaste gräns flödar av droger,snart går det åt helv…!

 4. kritiska ögon mot tullen skriver:

  Håller med föregående världens öppnaste gräns. Dags och få dit noggrannare kontrollanter och större utbredning på gränskontrollen. Det resulterar till större smugglings möjligheter. Svarta marknaden tar alltmer över tyvärr.

 5. Oroväckande utveckling skriver:

  3 MILJARDER i samhällsnytta. Det är på ett ungefär vad Tullverket tagit i beslag i år. Och mer kommer det bli! Men det är inte det stora antalet anställda som gjort det möjligt, utan kvalitén och kunskapen hos de få medarbetare som dag ut och dag in, gör allt för att stoppa narkotika och vapen från att komma in i landet. Denna kunskapen håller sakta men säkert på att dö ut, och det beror främst på den extrema okunskap som politiker besitter gällande just Tullverket. Många tror att det är polisen som gör jobbet, och om vi bara skaffar mer poliser, så ordnar sig allt. Fortsättning följer…

 6. Oroväckande utveckling skriver:

  Fortsättning….Man glömmer bort att Tullverket är en egen myndighet, som beslagtar, griper, håller förhör, utreder, spanar, med mera – utan inblandning från polisen. Men det pratas inte om tullen hos politiker – vi är ju så få – det vinner man inga stora röster på i valet. Men att politiker inte förstår, att om Tullverket stoppar inflödet redan vid gränsen, sparar polisen mycket resurser inne i landet!
  Vi har minskat med 33% sedan 2007….diskutera gärna tullen i fortsättningen och kom ihåg att Sverige även röstade för inträde i EU.

 7. Futurum Casus skriver:

  Jag är övertygad om att tullen får ökad befogenhet i framtiden. Det går inte att ha helt öppna och fria gränser just pga av knark och vapen.

 8. Bond skriver:

  Ta hit en massa knarkhundar i en vecka och gör en storräd!

 9. Knapsu skriver:

  Över 50 procent av befolkningen röstade för ett EU utan gränser. Nu gnäller många av dem över konsekvenserna av sin röst.
  Att(i princip)lägga ner tullkontrollerna vid riksgränserna har visat sig vara en katastrof. En katastrof som grundade sig i finanskapitalets och storföretagens önskan att verka över alla gränser för att minimera sin egen beskattning.

  Konsekvensen ser vi nu när knark och stöldgods flödar fritt över gränserna.