Välbesökt sommartältmöte i Pajala

PAJALA: Ett par tusen personer var i helgen församlade i Pajala då den laestadianska väckelserörelsen samlades till sommartältmöte.

Det stora tältet som mäter 20 x 50 meter och har uppemot 1.500 sittplatser, restes under förra onsdagen mellan isladan och sporthallen Rian i Pajala och till det arbetet krävdes ett 25-tal man.

– Det betyder oerhört mycket för oss att få träffa andra kristna från andra orter och även andra länder, säger Karl-Johan Thiger, som är ordförande för Pajala Fridsförbund.

Mikael Grankulla med hustrun Lisen, hade tillsammans med barnbarnen med husbil rest från Larsmo i Finland för att vara med på sommartältmöte.

– Sommaren är en underbar tid då man får ta fram husbilen ur vinterförvaringen och få komma och träffa gamla bekanta, säger Mikael Grankulla, som uppger att de passat på att ta en veckas semester innan de på måndag styr kosan hemåt mot Finland

Publicerad i Pajala, Svenska
5 kommentarer om “Välbesökt sommartältmöte i Pajala
 1. Marita skriver:

  Hoppas på ett uppvaknande ! Det skall ju vara ett väckelsemöte !
  Be för detta land och att alla ser hur illa ställt det är i landet.
  Be för kyrkan att dom skall se sanningen hur illa ställt det är i församlingarna. Vi behöver inte religion vi behöver en levande tro och ta emot andedopet. Människan gör religion men Gud vill ha sanna tillbedjare och att alla kommer till tro på Honom. Man tar delar av Bibeln och så tillämpar man vissa delar och lägger till sitt eget. Läs Apostlagärningaran ! Religion vill inte ha Guds kraft. Varför tror ni att vi har så mycket kiv och krig pga religion.

 2. Skolkritan skriver:

  Gud är död som Friedrich Nietzsche så fint utryckte det. Man undrar varför folk fortfarande tror på en gud, rädsla?

 3. Gudomligheten inom var och en av oss skriver:

  Så klart, Gud finns där ingen flaska verkar med sitt förgängliga innehåll med dess svårhanterliga konsekvenser. För dem som bäst behöver tron på Gud är de som hårdast förnekar sin Gud.

 4. Oj oj, jo jo skriver:

  Tragiskt att så många människor över hela planeten fortfarande hjärntvättas in i någon religion från barnsben.
  Lägg er tro på vetenskapen istället

 5. Utom Einstein dock skriver:

  Vetenskapen är underställd vår Gudomliga inre. Vi är ingen teknisk uppfinning baserat på matematiska uträkningar. Finns någon idag så hjärntvättad som tror på algebra för människans uppkomst?