Våldtäktsmisstänkt friades av tingsrätten i Haparanda

HAPARANDA: Den 22-åring i Övertorneå som åtalades för våldtäkt mot en 17-årig flicka har fått en friande dom.

Enligt åtalet hade den unge mannen i sin bostad natten mellan den 3 och 4 augusti tvingat målsägaren till samlag. Han uppgavs ha tagit tag i den 17-åriga flickan, kastat ner henne på sängen och hållit fast henne.

Den tilltalade, som själv hävdar att han är 15 år men som Migrationsverket har uppskattat vara 22 år, har medgett att de har haft samalg. Men enligt honom var båda med på det.

Enligt tingsrätten står ord mot ord, om samlaget var frivilligt eller inte, men att mannens beskrivning låter rimlig.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
5 kommentarer om “Våldtäktsmisstänkt friades av tingsrätten i Haparanda
 1. från holmen skriver:

  Ja tänk så det kan gå… och att personen ifråga har kommit till landet genom att uppge en ålder som ger honom rättigheter enl barnkonventionen.

 2. Fy skäms skriver:

  Flickans beskrivning låter också rimlig men man friar hellre än fäller när det gäller flickor.

 3. Juridikstuderande skriver:

  Oskyldiga människor ska inte straffas, beviskravet ska vara högt oavsett vilket brott det handlar om! Nu är våldtäkt ett väldigt allvarligt brott så nog vill jag att det skall gå att bevisa att man har blivit våldtagen för att kunna bli dömd för det. Även praxis från HD är att man inte skall kunna dömas när det är ord mot ord.

 4. Tomas O'Maely skriver:

  En kvinnas ord väger tyvärr lätt även om mannen är en lögnare.

 5. Berndt skriver:

  I lagboken står klart och tydligt att för att dömas ska åklagaren kunna styrka brottet och att det har gått till exakt såsom målsäganden påstår. Kan inte åklagaren nå upp till detta beviskrav, ja då ska det överhuvudtaget inte tas upp till åtal. Vi behöver ett rättssäkert samhälle där inga oskyldiga döms.