Vandaler härjar på Seskarö

SESKARÖ: För andra gången inom en månads tid har egendom tillhörande Seskaröhembygdsförening blivit utsatt för skadegörelse. Föreningen överväger att göra en polisanmälan för att få stopp på sabotaget.

För ungefär en månad sedan blev ett fönster sönderslaget i en fastighet som ägs av Seskarö hembygdsförening. Föreningens kulisser som används vid teatrar blev vid samma tillfälle vandaliserad.
Under förra veckan har vandalerna varit framme igen. Den här gången på dansbanan som ligger bakom Folkets hus, samtliga stolpar runt dansbanan har blivit bortslitna.
– Det här är andra gången på kort tid som man förstör på våra områden, vi har ju inte mängder av pengar, säger Maud Videhult, ordförande i Seskarö hembygdsförening.
Eftersom att skadegörelsen verkar upprepas överväger föreningen att göra en polisanmälan.
– För det handlar inte om småsaker. Alla aktiva i föreningen jobbar ju frivilligt och vi har minimala pengar, säger Maud Videhult.
Att regelbundet behöva betala för att åtgärda skadegörelse är en kostsam utgift.
– På något sätt måste man få stopp för det. Man pratar om vuxna på stan, men det är inte bara i Haparanda som det händer skadegörelse och djävulskap. Man undrar, har barn och ungdomar som bor på Seskarö inga föräldrar, säger Maud Videhult.
I början på september rapporterade HB om ett annat fall av skadegörelse på Seskarö, vid det tillfället hade det tömts pulversläckare i ett garage på sågverksområdet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
12 kommentarer om “Vandaler härjar på Seskarö
 1. Voi voi skriver:

  Nästan alla på Seskarö vet vilka ”problem familjerna” är men ingen säger något eller gör något för att få bukt med problemet! Så har det varit i många herrans år. Det är familjer där föräldrar är missbrukare, är kriminellt belastade, har psykiska problem osv.
  Hur skall dessa föräldrar kunna ha koll på sina tonåringar när dom inte ens har koll på sig själva och sina miserabla liv?

 2. Perkele skriver:

  På Seskarö finns det också flera familjer med naiva föräldrar som resonerar som så att Gud tar hand om all uppfostran av deras ouppfostrade barn, lösa hundar och annat kaos dessa familjer åsamkar.

 3. Peter skriver:

  Och på vilket sätt hjälper en polisanmälan? Sätt upp en åtelkamera.

 4. EWrkki skriver:

  Håller med voi. Seskarö ä fint natur och djur men det bor många stolpskott där.

 5. Helena skriver:

  peter, klart att polisanmälan skall göras, ett brott är begånget!
  Eftersom föräldrar på sekarö uppenbarligen inte kan lära sina barn vad som är rätt och fel så är det dags för samhället att gripa in.

 6. tireb68 skriver:

  vad gör socialen för dessa familjer och deras vilsna barn? Barnen mår inte bra vill att ngn vuxen ser och hör dem….de borde få andra hem…

 7. eS skriver:

  Men vad tusan håller ni på med? Är detta verkligen rätt forum att diskutera ”dessa barn”? Om ni är så oroliga, gör en orosanmälan istället för att skvallra på HBwebben.

 8. M skriver:

  Haha…Vilka Haparandabor vi har i stan. Det enda ni lever för är ert skvaller…Det är helt otroligt att ni verkar ha såna meningslösa liv….Händer det verkligen så lite i era egna liv? 🙂

 9. Trött Seskisbo skriver:

  Först och främst så handlar det inte om ”barn” utan om tonåringar och vuxna unga män mellan 17-22 år på Seskarö det handlar om.
  Det är ett gäng unga småkriminella stökiga killar som bor på Seskarö som ställer till med en massa.

 10. Trött Seskisbo skriver:

  Problemet är den ”tystnads kultur” som råder på Seskarö. Folk håller varandra bakom ryggen. Man tystar ner, och trakasserar och hotar de som vågar tala och berätta om vilka familjer/personer som ligger bakom dessa brott och stök på Seskarö.

 11. Gör något åt saken! skriver:

  Men det blir ju inte bättre av att skriva om det på HBwebben, kontakta polisen och socialen. Eller är de också tandlösa?!

 12. nudå skriver:

  Det är väl jättebra att sanningen kommer fram offentligt?