Vänstern släpper fram Stefan Löfven

NORRBOTTEN: Vänsterpartiet har i dag meddelat att de släpper fram Stefan Löfven (S) som statsminister på fredag.

Talmannen kommer därmed att träffa partiledarna igen, och väntas vid 14-tiden nominera en statsministerkandidat.

Under en presskonferens har Jonas Sjöstedt (V) uppgett att de har ställt hårda krav för att stå bakom Löfven under mandatperioden.

– Om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror eller inskränkningar i arbetsrätt kommer Vänsterpartiet att rösta för ett misstroende mot Löfven, sa han och markerade att de nu är vänsteroppositionen.

Sjöstedt uppgav vidare att Löfven har lovat att försvara jämlikhetsreformerna, som (S), (MP) och (V) genomförde under förra mandatperioden.

– Och det litar jag på, sa han.

Ulf Kristersson (M), som höll pressträff direkt efter vänsterpartiets besked, kallar detta för en kohandel.

– Jag beklagar det här djupt, sa han och uppgav att sista kapitlet inte är skrivet än.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
10 kommentarer om “Vänstern släpper fram Stefan Löfven
 1. ll skriver:

  V släpper alltså fram en regering som ämnar föra en extrem högegpolitik. En regering som skriftligt sagt sig ska utestänga V från inflytande. Det V som nu ser till att denna regering kan tillträda. Helt otroligt. Vem kan nu tvivla på att hela klöverhögen är ett och samma?

 2. AnnBritth Olofsson skriver:

  Hjälp mig herre…ty det veta icke vad de göra🙏🙏 Usch vad jag är besviken. Rent utav ledsen. Var ska detta sluta??

 3. från holmen skriver:

  Steffe väljs om inte en majoritet i riksdagen röstar mot honom = rött. Dvs minst 175 röster.

  Det blir således 116 för Löfven och 154 emot och då är vår författning skriven så att 116 vinner över 154? Jaha! …. Detta är Sverige och det har S tänkt ut bra som skrivit författningen och röstat igenom den. Det är inte enkel matematik som gäller? Det finns en högre matematik i politiken. Är det demokrati då minoriteter styr?

 4. JA-avtalet skriver:

  hb helt fel. sista kapitlet är skrivet. de blir en löven regering. löven regeringen är bra för Sverige. med en Lilleman regering skulle Sverige inte må så bra. tycker de är beklämmande och höra lillemannen och pattroskan och deras nedvärderande uttalanden. fortfarande är 144 mer än 143. men de bryr sig åkessons gelikar inte sig om. svenska folket har valt en röd/grön regering. och varför för aldrig lillemannen och patrorskan fram varför c och l valde löven i stället för extrem högern? jo för att högern delar nazis värdegrund men inte c och l. de är fakta.

 5. Bomsy skriver:

  Smart dribblat av fackföreningspampen.
  S kommer aldrig att fälla regeringen tillsammans med SD och M.
  L & C kommer aldrig att vilja ha extraval för det blir slutet för dem.

  Schack matt!

 6. Bomsy skriver:

  Rättelse:
  Råkade skriva S i stället för V.

 7. Laitahyökkääjä skriver:

  Den tillträdande regeringen ”ämnar driva extrem högerpolitik” via V! Å vad är M, KD och Sd:s variant då? ”Extrem-extrem höger”, typ nazism kanske? Gud hjälpe ”var ska detta sluta?”. Tjaa, för en dryg vecka sen kom en brittisk rapport som slog fast att Sverige är EU:s mest demokratiska land och 3:a i hela världen efter Norge och Island. Så ta´t lugnt! Kul ändå att bittra SD:are fortsätter ropa ”varg” tills de är blåa i fejset. Och ”Holmen”, det kunde också blivit en konservativ minoritetsregering inklusive SD på taburetterna. Hade du även då snackat om fuskförfattning? Jo, tjena…

 8. Assar G skriver:

  Någon som vet om dörrmattan ”Jonas” kommit till IKEA?

 9. JA-avtalet skriver:

  uppgörelsen är mindre bra. men vi i s ska försöka förhala att extrem centern och kapten Björklund inte ska till fullo få igenom sin politik. men de här är facit på vad extrem högerns politik går ut på. att förinta fackets medbestämmande, och ge skattesänkningar till dom som tjänar ca 665 tkr per år. som bla barnmorskorna som bara tjänar ca 550 tkr per år. visst känns de fel i samvete och i mitt hjärta men inte hos smile Lööf. hur är dom funtande dom här personerna????jävlas med arbetar klassen.

 10. JA-avtalet skriver:

  och de senaste i högerns retorik med privata alternativ. en koncern inom hälsocentralerna vill ha kompensation för att regionens centraler gick back med 94 miljoner. men deras koncern gick med vinst med 2 miljader och gav utdelning till aktieägarna med 496 miljorner och dom vill ha kompensation från regionen. och de enda privata hälsocentralerna gör är att ta emot dom lättats sjuka som med influensa, bronkit, är de mer allvarig sjukdom så överlåter dom patienterna till regionen. de är skrämmande. dom luras men de har inte kommit Lööf i hennes hjärna ännu. men de kommer……..