Vänsterpartiet utesluter samverkan med Sjukvårdspartiet

HEDENÄSET: – Från vår sida är det fullständigt uteslutet med samverkan med partier som aktivt valt att söka stöd av SD, skriver Christina Snell-Lumio, ordförande för Vänsterpartiet i Norrbotten, i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Snell-Lumio börjar med att konstatera att Vänsterpartiet inbjudits till nya förhandlingar med Sjukvårdspartiet angående en regnbågsallians i landstinget.

Detta ser hon som fullständigt uteslutet  och motiverar det med följande: – Från vår sida är det fullständigt uteslutet att inleda samtal om samverkan med partier som aktivt valt att söka stöd av SD, såsom NS och de borgerliga gjort inför valet av ordförande i landstingsstyrelsen.

Hon avslutar med att konstatera: – För vår del står samverkan mellan S, V och MP fast även fortsättningsvis.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Vänsterpartiet utesluter samverkan med Sjukvårdspartiet
  1. Sixten Johansson skriver:

    Vänsterpartisterna väljer förstås själva vilka de vill samverka med, men motiveringen avslöjar att resultaten är mindre viktiga än ideologin:
    1) (v) kommer under hela mandatperioden att putsa sin vapensköld för att framstå som det starkaste bålverket mot nazismen.
    2) Ju mer hotande rasismen framstår, desto starkare blir (v). Därför ligger det inte i (v):s intresse att SD försvagas. Riskerna för våld mellan extremistgrupper i båda lägren kommer att öka, vilket ökar den allmänna rädslan i samhället.
    3) Vapenskramlet hindrar möjligheterna även för andra att öppet diskutera och ta itu med de mycket stora integrationsproblem som SD mjölkar makt och pengar ur. Det blir svårt eller omöjligt att forma ett trovärdigt alternativ till SD.