Vänsterpartiet vill kriga om makten i Pajala

PAJALA: Mindre än ett halvt dygn efter att (S) valt sin kandidat till kommunalråd, lanserar nu Vänsterpartiet en egen kandidat.

Linda Jonsson är ordförande i Vänsterpartiet i Pajala och säger att de är medvetna om de omfattande besparingar som måste genomföras inom kommunen. Hon kandiderar inte själv, men lyfter fram en partikamrat.

Kandidaten de lyfter fram är Anna Kumpula-Kostet, 43 år. Hon har varit politiskt aktiv sedan 2002 och haft flera presidieuppdrag i nämnder, utskott och fullmäktige under dessa år. Nu senast som socialnämndsordförande.

– I den rådande situationen har vi stått stabila i våra beslut och i vårt arbete. Vänsterpartiet är därför beredda att genomföra denna mandatperiod i fortsatt ledning och är öppna för samarbete med dem som vill stötta oss och tillsammans med oss fokusera på att föra Pajala kommun vidare utifrån de förutsättningar vi har, uppger Jonsson.

– Vi har drygt 400 miljoner i vår budget, vi måste fokusera mer på vad vi ska göra med de pengarna än vad vi ska eller inte göra med de pengar vi inte har, säger Anna Kumpula Kostet i ett pressmeddelande.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Vänsterpartiet vill kriga om makten i Pajala
 1. Kommunbo skriver:

  Där ser man anledningen till vänsterpartiets avhopp. Det här har ”läckorna” meddelat för länge sedan.

 2. Jovain skriver:

  Hur mycket ska ni minska på politikerkostnaderna ?
  En fråga som samtliga partier ska besvara om de vill vara trovärdiga !

 3. Nostradamus d.y. skriver:

  Det är ju bra att fler vill vara med om att styra Pajala. V:s kandidat är ju rutinerad politiker. Låter bra. Kör hårt.

 4. Också Kommunbo skriver:

  Vänsterpartiets trovärdighet naggas i kanten, om man väljer att hoppa av för att det råder stridigheter i S och nu försöker blåsa liv i askan och splittra ännu mer.

 5. Rätt ska vara rätt skriver:

  Arbtarkommunen har ju sagt att de inte ser ett samarbete med v eftersom dessa sagt upp detsamma. En grupp är tillsatt för att söka nya vägar….

 6. Också Kommunbo skriver:

  Det är falskt att först hoppa av och sedan försöka ta makten. Planeringen fanns att läsa i HB direkt efter avhoppet.

 7. Tänkvärt skriver:

  Förstår inte vänstern att kommunismen är ute, finns bara i diktaturer. Det var därför de hoppade av tidigare. Förstår de inte att förtroendet har sjunkit med att hoppa ut och sen försöka ta rodret igen. Fy skam på torra land.