Varannan svensk rädd för att skriva in kortnumret vid internetköp

TORNEDALEN: SSF Stöldskyddsföreningen har låtit göra en Demoskopiundersökning i juni 2018. Undersökningen visade att 45 procent av den svenska befolkningen är oroliga över att skriva in sitt kortnummer vid köp av varor på internet. Denna rädsla har främst tillkommit på grund av den ökande oron för ID-kapning.

För att minska sin egen oro finns det ett antal åtgärder man kan tänka på. Att ha ett speciellt kort, som endast används vid inköp på internet, kan vara till stor hjälp om man är rädd för bedrägeri. Detta gör att man åtminstone inte förlorar sina pengar från lönekontot. Man kan även se till att handla på säkra sidor som har ett hänglås eller https:// i adressfältet.

Publicerad i Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Varannan svensk rädd för att skriva in kortnumret vid internetköp
  1. Skolkritan skriver:

    Snacka oseriös artikel, betald pr från SSF?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.