Vardagshjälte prisad av Haparanda stad

Torbjörn Brännmark mottog sonen, Mikael Brännmarks utmärkelse för den hjälteinsats som han utförde när hans kollega fick 24.000 volt genom kroppen.  Foto:Haparanda stad

Torbjörn Brännmark mottog sonen, Mikael Brännmarks utmärkelse för den hjälteinsats som han utförde när hans kollega fick 24.000 volt genom kroppen.
Foto:Haparanda stad

HAPARANDA: Haparanda stad har tilldelat Mikael Brännmark pris för den hjälteinsats han genomförde när hans kollega kom i kontakt med högspänning.
I höstas räddade Mikael Brännmark livet på sin 19-åriga kollega i samband med att hon genomförde ett jobb vid ett ställverk på Seskarö, det handlade om kablar som skulle anslutas i ett elskåp men något gick snett och kvinnan fick 24.000 volt genom kroppen.
Mikael Brännmarks ingripande går under kategorin hjältestatus.

Genom att riskera sitt eget liv avlägsnade han kvinnan från högspänningsföremålet och kontaktade larmcentralen. Insatsen innebar att kvinnan omgående fick vård och därmed kunde räddas till livet.
Under måndagen prisades Mikael Brännmark av Haparanda stad. Men eftersom att han personligen inte hade möjlighet att delta så mottog hans fader Torbjörn Brännmark priset i sin sons ställe för årets hjälteinsats.
Motiveringen till priset lyder, Mikael är en sann hjälte för att han utan att tveka agerade när en medmänniska behövde akut hjälp. Med mod och sinnesnärvaro gjorde han en insats som räddade livet på en ung kvinna. Mikael har visat prov på stort medmänskligt agerande och handlingskraft.
– Det är klart det är kul. Men jag tycker att det är självklart att man ingriper när någon behöver hjälp. Något annat vore konstigt, har Mikael Brännmark kommenterat utmärkelsen, enligt ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Svenska
2 kommentarer om “Vardagshjälte prisad av Haparanda stad
  1. Blåljus skriver:

    Helt rätt. Bra gjort

  2. Cape fear skriver:

    Tumme upp! 👍