Varg sågs av flera personer i Övertorneå

ÖVERTORNEÅ: Efter klockan 22 på fredag kväll promenerade en varg över Konsumparkeringen i centrala Övertorneå. Den sågs senare intill Finlandsvägen.

– Det var onekligen en häftig syn, säger Andreas Nyberg som hade varit ut med farfar Gösta Nyberg och fiskat.

– Vi hade dragit upp båten vid Finlandsbron och kom körande med bilen vid reningsverket när vi fick syn på en vuxen varg. Jag gick emot vargen som stod kvar och kollade på mig. Inte ett naturligt beteende.

Tidigare hade några personer sett den på Konsumparkeringen och följt den till Finlandsvägen. De personerna uppgav hur de sett vargen gå längs trottoaren.

– När vi lämnade platsen tog vargen sig in i buskaget och gick i riktning mot Ruskola.

Farfar Gösta Nyberg tycker att det är skrämmande att ha en varg mitt i bebyggelsen.

Någon tvekan tycks inte råda om att det verkligen var en varg som sågs.

Andreas tog bild med mobiltelefonen, men är irriterad över att han inte hade den riktiga kameran med sig. Om du har bild på vargen kan du mejla bilden till marianne.berglund@haparandabladet.se eller skicka bilden via sms till 070-676 17 81.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Varg sågs av flera personer i Övertorneå
 1. Stig Aspholme skriver:

  Den var väl ute för att kontrollera Konsums lockpriser!

 2. Petra skriver:

  Detta kallas alltid för ”Inte ett naturligt beteende”. Har ingen fattat att där våra vilda djur korsar våra vägar, har en gång i tiden varit deras vägar. Hur förvirrade är inte dom vilda djuren över att skogen och dess stigar är borta? Det är vi som tagit över deras områden, det är dags vi ger tillbaka nu!

 3. SS skriver:

  Att ge tillbaka naturen till rovdjuren är en intressant tanke att spekulera med. Ett land där alla människor har flyttat till en enda inhägnad storstad där människor får gå fria från vargars attacker? En megastad eller flyktingförläggning där vi visar respekt för våra rovdjur, där vi odlar vår potatis och grönsaker och USA flygbombar oss med kött en gång i månaden. Det vore en fristad för människan, ett ställe där människan leva i harmoni med naturen. HAHAHAA! Flum! Skjut bort vargarna bara.

 4. torpan skriver:

  Länstyrelsen vet inget 2 blir 1 än en gång leker Naturvårdsverket med uppfödda vargar som släpps ut i naturen.