Varken landsting eller kommun har råd att driva varmbadet

HAPARANDA: Den sista december stängs varmbadet på vårdcentralen i Haparanda. Enligt uppgift har varken primärvården eller kommunen råd att ha bassängen i drift. Därmed kommer Haparandaborna i  kläm.

Elisabeth Spolander Merefält, verksamhetschef på vårdcentralen, uppger för Haparandabladet att de inte kan driva bassängen ensam. ”Därmed överlämnar vi åt kommun, som äger lokalerna, att bestämma vad de ska göra med bassängen framöver”.

På kommunen säger kommunalrådet Gunnel Simu att varmbadet inte är en kommunal fråga, utan hör till landstingets ansvar.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Varken landsting eller kommun har råd att driva varmbadet
 1. Mad Max skriver:

  Nu tjafsas det igen på bekostnad av dom som skulle ha hjälp av denna bassäng.Har svårt att hålla mig för skratt. Men,
  låt den stå och bli kall om det är det man vill. Låt den frysa till. Då kan ju dom behövande åka skridskor där istället. Vilket j**la trams!

 2. Bollare skriver:

  Slutsatsen för min del blir att jag tar vårdpengen och flyttar den till Kalix nu när bassängen också stängs och jag blir tvungen att åka dit för bassängträning,förhoppningsvis får jag andra också att göra samma demonstration med flytten av vårdpengen,det kallas ju för fritt vårdval.

 3. Lipton skriver:

  Vad kostar de egentligen för de personer som behöver varmbad? Lindra lite smärta kanske en väg till ett bättre tillvaro i livet? Men de ordnar väl kommunen och landstingen med de sparade pengar? Eller hur?

 4. Flashback skriver:

  Men i Luleå så bygger Ögren ut ännu mera på sitt lyx hus?