Stängd bassäng öppna(s) igen

HAPARANDA: Varmvattenbassängen på Klippan i Haparanda ska öppnas igen. Det styrande (S)-partiets medlemsforum, arbetarekommunen, beslutade i måndags att lyfta ett öppnande till budgetberedningen.

Efter hård kritik, debatt och nu senast en ”hearing” med professionella, beslutade alltså en majoritet av de närvarande medlemmarna på arbetarekommunens möte att bassängen ska göras användbar igen och i bästa fall kunna vara i bruk till hösten.

Gunnel Simu och Marlene Haara tillhör de som anser att ett sambruk med Torneå badhus och dess sjukgymnaster är ett fullt acceptabelt alternativ – men får nu ge sig.

– Det här är det yttersta resultatet av den demokratiska ordningen. Så nu inrättar vi oss efter det, säger Simu till Haparandabladet.

– Jag utgår från att de finska sjukgymnasterna också har en utbildning. De säger att träningen inte har med vattendjupet att göra. men det är bara att bita i det sura äpplet och ta över ansvaret, säger Marlene Haara som fortfarande anser att den omdiskuterade bassängen i Haparanda hör till landstingets uppdrag,

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
8 kommentarer om “Stängd bassäng öppna(s) igen
 1. Disa Ådemo skriver:

  Grattis och tack till Er alla som har jobbat för att funktionshindrade har möjlighet att träna hemma i egen kommun.
  Demokratin har vunnit!

 2. Bra skriver:

  Samarbete över gränsen är också bra, men skall kommunmedborgare skickas över gränsen för t.ex sjukvård/rehabilitering på Kommunens/Lanstingets ordination, måste services ges på både finska och svenska, det är lite si och så, milt uttryck, på den finska sidan med service på svenska tyvärr. Språkproblematiken lyfts fram på tok för lite, man klarar sig tyvärr helt enkelt bättre på finska i Haparanda än svenska i Tornio , däri ligger utmaningen för våra kommuner…

 3. Stefan H Ericson skriver:

  Simu utgår ifrån att finska sjukgymnaster har utbildning och anser att vattendjupet inte har betydelse. Har Simu frågat de svenska sjukgymnasterna deras åsikt. Dom har säkert också utbildning. Sedan är ju det faktum att språkfrågan inte är den enklaste. Det finns faktiskt människor i Haparanda som behöver sjukgymnastik i vattenbassäng som inte kan finska. Det är något som tydligen är ett väldigt tabubelagt område att tala om. Men nu slipper ju Haparandas sjuka den frågan.

 4. Hs skriver:

  Oj det är ingen som inser att simu och s med kompani skiter i befolkningens önskan utan det är bättre att bygga luftslott.
  Maken till huvudlöst styre har aldrig setts förut
  Tomt resecentrum bättre än en full bassäng

 5. torparn skriver:

  Äntligen sossar som vågar tänka själv. Ta nu och kör på med att skippa på gränsen tokeriet när ni börjat städaupp i galenskaperna som tvingats fram.

 6. mattilalainen skriver:

  katoppa vain..uskovat kaiketi tällä asialla nuolevansa äänestäjät tyytyväisiksi…siinäpähän ootelkaa !

 7. lilla jag skriver:

  Du har helt rätt Stefan, det är ett tabubelagt ämne! I Haparanda förväntas alla kunna finska, vilket inte är fallet. Och våra sjukgymnaster har helt säkert också utbildning för det. Men det s k samarbetet är ju som dom flesta säkert redan sett väldigt ensidigt. Men…det är inte långt till nästa val! Men mycket är nog redan kört innan vi är där.

 8. KA skriver:

  Kunskapen om rehabilitering och bassängträning tycks finnas inom kommunhusets väggar. Åk utanför kommunen eller utanför länet för att inhämta kunskap om rehabträning i bassäng.
  Det är ju inte förvånande att rehabiliteringen slutar fungera när sjukvården har gjort det för länge sedan.
  Över väger starkt att flytta från orten/länet.