Varnar för bedragare

NORRBOTTEN: Polisen gick ut med en varning under torsdagseftermiddagen, som främst är riktad till företagare. 

För närvarande förekommer det att personer önskar att få betala tjänster eller varor som de köper via faktura, som sedan riskerar att inte bli betald. Företagen uppges att fakturan ska skickas till finns enligt personerna i södra Sverige.

I de anmälningar som under en period hamnat hos polisen så handlar det om bland annat smycken, hotellboende, restaurangbesök och även köp av maskiner.

I vissa fall har kunden erbjudit att ge en viss summa pengar i förväg. Polisen uppmanar till försiktighet i denna typ av bedrägeriförsök. Den som blir utsatt för något som skapar misstanke ska kontakta polisen.

 

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.