Varnar för stöldliga

 

TORNEDALEN: Polisregion Nord har under fredagen gått ut med en varning angående en kringresande stöldliga. 

Polisen har erhållit information gällande en stöldliga som ska vara på väg in i regionen med syfte att stjäla fordon, främst från företag men även från privatpersoner. Tips och iakttagelser av misstänka personer är av stort intresse för polisens kännedom och därmed uppmanas avvikande och misstänksamma händelser rapporteras till polisens telefonummer 114 14, alternativt 112 vid ett pågående brott.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala
18 kommentarer om “Varnar för stöldliga
 1. Sa skriver:

  Va spelar det för roll om det inte FINNS poliser? Vem bär ansvaret?

 2. N skriver:

  Sverige är ett buffébord som är öppet för alla!

 3. ll skriver:

  Återinför ordentlig gränsbevakning och stränga straff i riktiga fängelser. Ut ur EU.

 4. .... skriver:

  kommer dom så är de bara och agera självförsvar på plats, enklast å smidigast istället för å ringa polisen som de tar allt för länge tid å komma

 5. Realist skriver:

  Vad är det för mening med att gå ut med varningar när det inte finns poliser när man behöver dom,och tullarna kan bara se på när stöldgods far ut ur landet.

 6. Verkkosurfaren skriver:

  EU, gränskontroll, fängelse osv. Förvisso håller jag delvis med, men kan vi utesluta att lokala tornedalska tjyvar ännu en gång är på rövarstråt i norra Sverige för att stjäla lastmaskiner mm?

 7. fantomen skriver:

  Vad är det som säger att stöldligan är från utlandet?

 8. Gudrun skriver:

  Om man vet att dom är på väg så varför kan man inte hålla dom under uppsikt då från polisens håll? Eller hur vet man att dom är på väg hitåt?

 9. Enok Nitti skriver:

  Kringresande stöldligor brukar vara från Litauen

 10. Fazer skriver:

  Ständigt dessa j***a stöldligor! Fast som tjyv skulle man förmodligen välja just Sverige. Liten risk att åka fast (inga poliser) och skulle man ha sådan otur att man åker fast, väntar ”humana” sk straff. Efter nån månad kan man påbörja nästa stöt. Fy fan för dessa svängdörrar till gränser, som möjliggör för allehanda skurkar att röra sig obehindrat i kriminellas paradis!

 11. Bomsy skriver:

  Vad gör MSB och deras eminente generaldirektör??
  Kanske ropar på hjälp från Polen.

 12. Sture skriver:

  Finns massor med poliser skulle till och med säga att de är alldeles för mkt med dom, ni som säger att de inte finns poliser borde fara ut och se efter

 13. Fritidsfiskaren skriver:

  Var är polisen? De sitter ju två stycken i en bil och kör 700 mil för att vittja tomma kattburar. 700 mil borda vara ca 100 timmar och så var de antagligen minst två stycken.

 14. Verkkosurfaren skriver:

  Enok, i all välmening, det är förvisso ansvarige utgivarens ansvar i detta fall, men en liten varning för att publikt peka ut nationaliteter eller etniciteter (även om det funnits statistiskt stöd som grund) för att misstänka vissa grupper för olika brott, sånt är fortfarande ”no go zone” i debatten (kan vara hets mot folkgrupp osv). Nu diskuterar vi tjyvligor, men nästa gång kanske varningen handlar om en våldtäktsvåg, eller stölder från åldringar, vad är ditt tips då om profil på gärningsmän? Pass säger jag…men befogad vaksamhet och sunt förnuft är ju inte samma som felaktiga fördomar?

 15. inhemska näppsare är sämre en fördom skriver:

  Fördomar är alltid felaktiga annars vore det inga fördomar, eller?

 16. Futurum Casus skriver:

  Hmmm, det är tydligen känsligt att skriva om fotografer.

 17. Enok Nitti skriver:

  Verkko;Stöld från åldringar sker numera bl.a genom att man ringer och lurar till sig bank id eller stjäl bankkortet efter att ha sett koden. Utan att peka ut nån folkgrupp så kan jag meddela att jag har fått två samtal från Makedonien. Jag känner ingen där.Ahmed från Bankhjälpen ringde också.

 18. Leif WC Stol skriver:

  Där ser man, polisregionen går ut med en ”varning” med förhoppning om att ”allmänheten” eller heter det ”privatpersoner” kommer med tips å poliserna kan sitta på sina kontorsstolar, så att arslet syns på stolen efter arbetspasset..!!(??) Å då..om tips, KANSKE..åka ut m blåljus/sirener o utreda å samtidigt utsätta ”allmänheten” eller hette det ”privatpersoner” för mycket stor fara, det är ju allmänt känt att det krockas VÄLDIGT mycket å poliserna KLARAR sig alltid..!!För övrigt: Alla ”olyckor”/smällar som polisen ställer till med, betalas från det allmänna, dvs, via våra skattesedlar..!!