Varnar för utländska brottsligor

BROTT: Polisen har gått ut med information om att de har fått tydliga indikationer på att en grupp personer kopplade till utländska ligor  tagit sig in i Sverige för att begå brott. 

Ligorna fokuserar bland annat på stölder av fordon och fordonsdelar och polisen uppmanar allmänheten att om möjligt ställa in sina fordon i garage och i största allmänhet vara uppmärksam på vilka personer som rör sig i bostadsområden.

Vid misstänkta iakttagelser eller vid pågående brott ska man omedelbart höra av sig till polisen.

Stöldgods undangöms ofta i skogsområden eller på andra dolda platser, om man påträffar stöldgods ska man också höra av sig till polisen.

”De här personerna rör sig snabbt över landet och begår olika typer av tillgreppsbrott som inbrott, stölder av fordon, fordonsdelar, större maskiner och verktyg”, skriver polisen på sin websida.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
23 kommentarer om “Varnar för utländska brottsligor
 1. ll skriver:

  Ja med EUs öppna gränser så är det inte direkt svårt att ta sig in i landet. Jag röstade nej.

 2. Jari olsson skriver:

  Välkomna! Smörgåsbordet står på plats idag med. Snart blir det julbord. Bra med öppna gränser.eller hur?IN med droger och annan skit och ut med stöldgods. Låt väl smaka,,,,,,/J.O

 3. Mad Max skriver:

  De jublar och utnyttjar de vidöppna gränserna. Något vi får leva med.

 4. EU skriver:

  Ni som tror att Sverige klarar sig bättre utan EU tror fel. Det går inte att bara ”plocka russinen ur EU-kakan” och välja bort det som kanske är mindre bra. Ska vi gå ut ur EU och sen se hur Sveriges ekonomi blir sämre? EU har sedan 1990 genererat ca 100000 arbetstillfällen fler. Är inte det bra? Varför tror ni England börjar ångra sig nu?

 5. Snusg...... skriver:

  Dubbla inbrott på astorgatan hörde jag nånstans..

 6. Snusg...... skriver:

  Edit: Storgatan

 7. Fritidsfiskaren skriver:

  Ja, men om vi skulle ha hela Europa som ett enda land, så vore ju det problemet ur världen. Stöldligor från baltstaterna är ju inom sitt lands gränser då och kan lagföras. Eller hela världen… Eller så kan vi gå andra vägen och ansöka om att Haparanda kommun blir en suverän stat med gränskontroll i Haparanda hamn och utefter E4 och 99:an. Bra va? ”Jari” och ”ll” kan bli utrikesminister och försvarsminister med ansvar för det nya rikets säkerhet.

 8. "Håll Sverige rent" skriver:

  Här i trakten finns det stora ”smörgåsbord” bara att hugga i !
  Så slipper ägarna till skrothögarna själva frakta bort skiten!

 9. Futurum casus skriver:

  Vi behöver inte gå ur EU men vi kan bevaka våra gränser bättre. Jag tycker flödet av knark och stölder av privategendom är skäl nog att kontrollera vad som finns i lasten på alla långtradare som kör till och från Sverige.

 10. Jari olsson skriver:

  Hej och tack för bra förslag. Jag tackar gärna ja för förtroendet som utrikesminister! Mvh Jari

 11. Tjuven från Övre Sopperoforsen skriver:

  Smörgåsbordet Sverige lär det kallas bland dom kriminella. Tullverket är maktlös inför importerade stöldligor. Dom måste tillkalla polisen för att konfiskera misstänkt stöldgods. Dessutom är ju chansen försvinnande liten att dom flesta fallen uppklaras eller att tjuvarna tas fast. Tack Löfven! Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är idag. Tillsammans går vi mot en ljusare framtid, eller vad säger ni, vänstervridna?

 12. partipol. bunden skriver:

  de är beklämmande att nassar (sd) nu börjar höra sin röst hörd när vi har och har haft en s regering. jag hoppas att löven får fortsatt förtroende med höjningar då menar dom att bla arb rätten, sjukförsäkringen ,arblöshets ers, barnbidraget flerbarntilläggt, m .m är att Sverige går åt fel håll. centerns politik går ut på att försämra villkoren för vi arbetande folket i landet, för att sänka skatten för deras näring som till 80 % redan lever på stöd av oss skattebetalare/eu stöd. de är beklämmande och centern står för konkurrens men inte när de gäller jordbruket.

 13. partipol. bunden skriver:

  och ”lillemannen” vill fortfarande bli statsminister. ja vad ska man säga för att inte säga nått dumt. ja säger att de är beklämmande, varför ska s ge stöd åt en extrem högerpolitik som försämrar villkoren för dom sämst ställda i samhället. och för alla anställda i samhället. varför! och varför låtsas främst m och kd att dom inte kommer att samarbeta med nassarna. för de kommer dom att göra med stöd av c och l. tro mig de kommer och bli facit av alla förhandlingar till slut.

 14. partipol. bunden skriver:

  och vad skulle ni nassar (sd) göra för att förhindra tjuvarna och komma till vårt land? jo som i orbans Ungern och erdogans Turkiet med länder i en form av diktatur. där oliktänkande fängslas och tjuvar avrättas. och ingen typ tingsrättförhandlingar sker som i vårt demokrattsiska samhälle. men ni sd är ju om man får säga ni vet inte vad ni röstar på i förlängningen av vårt samhälle som är på väg helt i fel håll. och de kommer ni för sent och inse.

 15. partipol. bunden skriver:

  och lillemannen låtsas och bilda en alliansregering när hans underhuggare i form av riksdagsmän vill ha med nassarna i deras regering. varför håller han på och fjantas de är ju skrattretande. tror att han kommer för syns skull och avgå som partiledare för m med partiledningen och nått privat företags anmodan för att återkomma som ledande inom typ landstingspolitiken i sthl län. hahha— typ karolinska…vad kan bli mer fel än hittills jo med kristersson i spetsen så kan allt bli fel..även fortsättningsvis…

 16. Verkkosurfaren@partioppotunistisk obunden skriver:

  Tvångsmedel av nättroll är väl oetiskt? Alkolås på tangentbord, och förstärkt stavningskontrollfunktion är också verkningslöst? Vi får stå ut med dessa bottennapp bland kommentarerna på hbwebben, om vi vill ha möjligheten att nyttja hbwebben som klotterplank? Är dock mer och mer skeptisk, det är nog dags att stänga kommentarsfälten, Verkkosurfaren tackar i alla fall för sig, sen kan diverse andra troll fortsätta med sina paranoida och osammanhängade verklighetsbeskrivningar. Ju oftare man upprepar lögnen ju troligare att den uppfattas som sanning, som Trump, Putin o ”ej sd orban”, mfl. tänker.

 17. Verkkosurfaren@partioppotunistisk obunden skriver:

  Ps, ska stå ”tvångsmedicinering av nättroll” d.s

 18. Futurum casus skriver:

  partpol.bunden: Vad har detta med stöldliga att göra?

 19. Sosseri skriver:

  Partipol.bunden

  Menar du att tjuvarna är ”oliktänkande”? Griper inte riktigt vad du vill ha sagt där. Men om jag förstår dig rätt så fruktar du att politiker kommer att fängslas och kastas i fängelse för sina åsikter, vilket är bara vänsterpropaganda. Återigen verkar det inte finnas gränser för smutskastning i detta land där man får rösta, ”bara man röstar rätt”. Ser bara på ditt eget parti, hotet mot demokratin är närmare än vad du tror, men det kommer från det andra hållet. Hm, måntro när Sverige ska börja annektera tillbaka sina gamla områden? Du vet, Anschluss.

 20. oartipol. bunden skriver:

  en nasse till som tycker sd politik är den rätta för Sverige. egentligen är du som röstar på sd en säkerhetsrisk för den svenska demkokratin. när du vaknar upp så har vår demokrai försvunnit som hos orban och som hos erdogan.

 21. oartipol. bunden skriver:

  och lillemannens taktik 3-2-1 menar han i spel i powerplay med 3 målvakter, två backar och en forward? liknar ju de som asplöven skulle behöva i dagens läge. nä men vilket svammel han har visat sig och vilket svag moderat ledare han är. försvinner snart hoppas och de vet jag. extrem högern inom m vill ju samarbeta med nassarna. de vet ju alla.

 22. Ironi skriver:

  Förstår inte varför partipol.bunden skriver Sverige med stort S. Feltryckning?

 23. Samma skrot och korn skriver:

  För alla inhemska som utländska förövare är det ren julafton med barmark och mörker, det är bara röva och ta lyder den senaste politiken.