Varnar för växlingsbedragare i länet

NORRBOTTEN: Polisen varnar för växlingsbedragare som är i farten runt om i Norrbotten.

Flera försök, och även genomförda, växlingsbedrägerier har inträffat på olika platser i länet.

En eller flera personer uppges ha kommit in i en butik och handlat varor för en mindre summa och betalat med större sedlar, exempelvis en tusenlapp.

Vidare lär personerna återvänder efter ett tag för att vilja växla pengar till euro alternativt lämna tillbaka varorna. Under tiden som pengar har växlats mellan varandra lär det  ha försvunnit pengar ur kassan – allt från några hundra kronor till tusen kronor.

– Det som var anmärkningsvärt denna gång var att bedrägerierna inträffade på flera olika orter i Norrbotten vid samma tidpunkt, vilket inte skett tidigare, säger Mats Lundén polisinspektör vid brottsamordningen i Norrbotten.

”Polisen vill göra handlare uppmärksam på denna typ av företeelse pågår i länet och att försiktighet bör visas gällande hantering av sedlar”.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.