Asplöven chanslösa mot VIK

AHC har just nu hockeygudarna emot sig. Foto: Lasse Stenman

VÄSTERÅS: Hemmalaget VIK ryckte i början av andra och nerlade AHC med 4-2 (1-0, 3-1, 0-1) i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen.

VIK har utvecklas till ett så kallat bogey-team för AHC, ett spöklag. Kanske dags för några gastar att spricka i afton?

FÖRSTA PERIODEN: Full aktivitet!

Gästerna vinner första nedsläpp. Asplöven har mycket puck under den första spelminuten, men hemmalaget vaknar i den andra. Jämt och tajt inledningsvis. Bra fart på bortalaget i minuterna fyra och fem, med gott om puckar på kasse.

5.04: femfyra för Västerås. Ödesdigert. Ett effektivt hemmalag tar ledningen efter 5.52. Gästerna pressade i minuterna sju och åtta efter den trista starten. Massivt puckinnehav för VIK mitt i perioden.

Missvisande 5-6 i skott vid första power-break efter 10.41. Gästerna har inte haft ett enda skott på mål under de senaste fem minuterna. Låst för ett par minuter, med åtta kvar av perioden. Asplöven vill ha stopp på hemmalagets offensiv.

Inne i den sista fjärdedelen av första, med ett bortalag som får jaga mycket. Men tiden rinner undan, med ett AHC i litet vakuum. Men bortsett bakslaget i boxen, gör gästerna en försvarsmässigt okej period.

10-6 i skott, där AHC inte haft någon puck på mål på mer än tio minuter.

ANDRA PERIODEN: Anfallsspel är en förutsättning för poäng – Asplöven måste upp i banan.

VIK öppnar mellanakten piggt. Men Idoff i AHC:s kasse är väl uppvärmd och ser säker ut. Asplöven kommer i ett längre anfall i minut två. Farlighet för hemmalaget minuten senare.

Tyvärr får VIK in tvåan efter 2.30 och just nu talar inte mycket för gästerna. 3-0 faller som mogen frukt två minuter senare i en två mot ett och Asplövens bänk tar time-out.

Gästerna måste ha snabb nätkänning om det ska bli något godis. Men AHC är just nu ett lag utan självförtroende. 6.56: nytt pp för VIK och elak vind. Men här spelar gästerna bra box och smular sönder alla intentioner.

Dock inga tecken på allvarlig comeback för Asplöven mitt i perioden och matchen. 7-2 i skott vid andra power-break efter 10.07. Asplöven i farlig två mot ett i minut elva. 11.30: matchens första pp för AHC. Men hemmalaget städar ganska lätt undan första straffminuten. Så även den andra.

För den som längtar efter positiva tecken, kan nämnas att gästerna haft lite mer puck i periodens mitt. 15.11: pp för VIK. Det tar knappt en minut att fixa fyran. Hemmalagets femfyra är grymt och en inte helt obekant Conny Strömberg nätar.

16.30: femfyra för gästerna. Liten ljusstrimma: AHC reducerar, Sebastian Dyk krutar in 4-1 som point man, frammatad av Jacob Lagacé efter 16.41.

14-8 i skott och minst sagt rättvist så långt. Hemmalagets långa anfall tröttar ut Asplöven, som liksom inte riktigt orkar anfalla.

TREDJE PERIODEN: Hoppet är litet, men existerar likafullt.

0.26: femfyra för gästerna. AHC håller pucken fint, men förmår inte riktigt komma på kasse. Varpå Västerås får chansen i överläge efter 3.35, men ser ganska nöjda ut och Asplöven kan döda strafftiden.

Några ganska händelselösa minuter följer – lagen ser mest ut att spela av tiden. Nio minuter kvar av blues. 11.23: en tvåa för hemmalaget, men AHC är uddlösa för kvällen.

Avslaget med två minuter kvar. Gästerna snyggar till siffrorna med dryga halvminuten till slutsignal. Johan Porsberger sätter pucken i krysset i spel fem mot fyra, framspelad av backen Olov Lundqvist.

Bänken tar ut målman Idoff och satsar sex mot fyra, men något mer händer inte i matchen. 37-22 i skott under matchen säger en del om kvällens styrkeförhållanden.

– Vi hade inte en chans, sammanfattar tränaren Per Kenttä.

Han berömmer dock anfallarna Jacob Lagacé och Sebastian Dyk. I kväll väntar mäktiga Malmö i Arena P.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “Asplöven chanslösa mot VIK
 1. Lasse liten skriver:

  Det känns tufft. Dåliga vibbar från början med Västerås av någon anledning. Vi hoppas att det inte blir allt för många mål i baken.

 2. Mad Max skriver:

  Känns som en stundande förlust en bit in i andra perioden. Inte bra. Vi ger inte upp hoppet.

 3. Viasat-tittare skriver:

  Med det här spelet blir det definitivt svårt att undvika kvalspel. Svårt att få någon stabilitet i spelet då man från gång till gång inte vet vilka luleåspelare som är tillgängliga.

 4. Knapsu skriver:

  Inte så mycket att gråta över efter en förlust mot ett mycket bra Västerås.
  Första 5 min var AHC bäst men efter VIK:s 1-0 i powerplay var det inget snack, Västerås var betydligt bättre hela matchen.

  Nya tag på fredag hemma mot Redhawks i Arena Polarica!

 5. Rinkside skriver:

  Nyss hemkommen efter en utflykt till Västerås…delar flera av åsikterna i kommentarerna, men på plats syntes positiva saker som vi tar med oss, spelarna och laget rasade ej ihop efter 4-0, istället kämpade man på i motvind och vann resten av matchen med 2-0…Malmö får kanske känna på rekylen på fredag. Om inte spelarna ger upp ska inte vi fans heller göra det, det finns vilja i laget!