Vattenfall höjer avgiften – igen

SVERIGE: Vattenfall Eldistribution har beslutat att höja elnätsavgiften för abonnenter nästa år. Ändringen träder i kraft den första januari 2018. I genomsnitt blir höjningen 45 kronor i månaden för en villaägare och 12 kronor för en lägenhetskund, enligt Vattenfalls uppgifter. Enligt Vattenfall genomförs höjningen för att investera och minska avbrotten i elnätet, främst på landsbygden och i norra Sverige.
Fram till 2020 planerar Vattenfall att investera fyra miljarder kronor årligen för att förbättra elnäten. För att utjämna de regionala skillnaderna i leveranskvalitet investeras 2,7 miljarder i en särskild satsning mot norra Sverige.
2015 gjorde elnätbolaget inom Vattenfall en vinst på 3,3 miljarder kronor. Det betyder att var tredje intäktskrona var vinst.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Vattenfall höjer avgiften – igen
 1. kjell g skriver:

  Finns det ingen hejd på VF höjningar?

 2. Betraer skriver:

  Faktum är att vi norrbottningar har fått betala extra när de slår ihop delområden i elnäten ihop så den faktiska delen av desaa miljarder är ej i förbättrade elnät till privatpersoner utan sammankopplingen av elnäten så de slipper subvensionera billigare elnät till norrland.

 3. Robin Hood. skriver:

  Jävla ockerföretag!!

 4. Marita skriver:

  När man ser på fakturan vad abonnemang och alla skatter kostar så är den minsta delen av summan för själva elen.
  Vattenfall vill ha mer och mer i vinster.
  Tycker det är för tok höga avgifter.

 5. Kotten skriver:

  Alla dessa höjningar på det ena med det andra har nog att göra med att finansiera andra poster i Sverige.Miljard import av kostsamma objekt med dåliga kontrakt styrda av andra länders lagar och förordningar leder till misär i förlängningen för befolkningen.

 6. från holmen skriver:

  Ponera om vi skulle utifall dessa höjningar är politiskt initierade..Staten behöver pengar och kanske hämta in förlusten för NUON affären då M Olofsson var styrelseordfrande utsedd av den borgerliga regeringen när det begav sig.. ””Vid årsskiftet stiger elnätsavgiften med 6 procent hos närmare en miljon Vattenfallskunder.
  Statens kraftjätte har höjt avgifterna med 31 procent på tre år, samtidigt som eldistributionen går med miljardöverskott.””

 7. Ötå-bo skriver:

  Klart VF måste kompenser sig efter borgarnas NUON affär! 54 miljader kosta M. Olofssons inkompetens.

 8. Håkan Svangärd skriver:

  Det är ju för jävligt att vi får stå för kostnaderna för vad borgarna gjorde Som Maud Olafsson med Nuon affären som kostat oss miljarder å åter miljarder i förluster skärp er VF

 9. Kotten skriver:

  Nog finns det kostnader i Sverige alltid och felsatsningar. Bara asylinvandringen 2015 gick på 600 miljarder! Vad har vi fått?