”Vi hungrar efter skandaler”

Ett glatt revygäng som närmar sig premiären. Revygänget har en levande maskot, Anahita Roohullahi lilla dotter Savannah, fem månader, som har varit med på varenda repetition. Foto: Eva Spiik

Ett glatt revygäng som närmar sig premiären. Revygänget har en levande maskot, Anahita Roohullahi lilla dotter Savannah, fem månader, som har varit med på varenda repetition. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: Nästa helg är det premiär för årets revy i Haparanda som bjuder på en blandad kompott inslag, hämtade direkt ur verkligheten. Dock rikligt tillspetsade.
Ett 20-tal personer i Haparandas revygäng är som bäst igång med att öva in vårens revynummer, som blir den 20 och 21 maj.
Det är som tidigare Anne Angeria som styr skeppet, med manus och regi.

Tidigare år har kommunalråd, vice kommunalråd och oppositionspolitiker fått vänja sig vid att bli rejält tillskruvade karikatyrer, som det har skämtats friskt om.
I år blir det inte lika mycket av den varan.
– Det är lite mesigt i politiken just nu. Det är många nya personer som är så försiktiga – ingen vågar göra något. Det händer inga skandaler, och det är ju jättetråkigt. I revysammanhang hungrar vi efter skandaler, säger Angeria ironiskt och tillägger att skandalfritt är förstås bra för invånarna.

Enligt henne får de dock in mängder med tips från folk, om tokigheter och problem som de vill ska komma upp i ljuset på ett lättsammare sätt.
Det handlar mer om organisatoriska företeelser – inom kommunen, vården, arbetsförmedlingen och så vidare.
– Bland annat säger folk att det är väldigt cheftätt på kommunen och att det är svängdörrar till kommunhuset på fredagar. Alla har gått hem, säger Angeria.

HB kikade in på en träning och kan avslöja att ett inslag blir jakten på de arbetslösas aktivitetsrapporter, medan ett annat är ”öppenheten” på Apoteket.
Och självklart dyker den återkommande Tornedalsmannen upp, med sina hängiga kalsonger och kliande skrev.
Nytt för i år är att revygänget har en levande maskot, Anahita Roohullahi lilla dotter Savannah, fem månader, som har varit med på varenda repetition.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,