Vill göra Pajala till en frizon

PAJALA: För att bidra till tillväxt vill Centerpartiet göra Pajala till en ekonomisk frizon.

Det budskapet fördes fram av Per Åsling, riksdagsledamot för Centerpartiet, då han besökte Pajala under veckan.

– Tidigare har vi lanserat frizoner i storstadsregioner, nu vill vi göra motsvarande för att bidra och främja den tillväxt som Pajala står inför, sa Åsling.

Enligt Åsling handlar det om att se över regelverken och där hitta lösningar som främjar arbetskraftsbehovet, får igång byggandet av bostäder och infrastruktur.

– Där kan statsmakterna hjälpa till genom att till exempel sänka inkomstskatten och företagsskatten. Det skulle också kunna handla om att avskriva studielån för de som flyttar till området och att staten ställer upp med bostadskrediter. Det är ett arbete som skulle ske över fem-tio år, säger Åsling.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
5 kommentarer om “Vill göra Pajala till en frizon
 1. helikoptersyn skriver:

  I en så liten kommun måste man låta politiska partier stå utanför. Det låser mer, än ger fler att sprudla av ideer för er kommun.
  Förstår att Centern vill ha röster och att Åsling vill ha jobbet kvar som politiker-avlönad.
  Låt människor komma med ideerna inte du.

 2. Sixten Lautakoski skriver:

  Så dålikt som de går för centern så försöker dom
  fiska röster över allt,varför röstar dom fram en parti ledare som inte har förtroende hos nån inte
  ens hos sina egna partimedlemmar.

 3. Jakob skriver:

  Två saker som är värda att till sig (även om dessa ej är herr Åslings idéer…) Är avskrivning av studielån samt bostadskrediterna. I övrigt behöver Pajala inte några undantag från de som gäller övriga landet.

 4. P-A skriver:

  Fantasilöst smicker från centerpartiet kan Pajala klara sig utan. Centerpartisterna blir allt desperatare i sin iver att få fler anhängare i skuggan av moderaterna. Särskilt partiledaren Annie Lööf brukar inte förneka sig. Nu behövs omedelbart kraftfulla infrastruktursatsningar som möjliggör att råvarorna når kunderna och inget politiskt käbbel som ekonomiska frizoner.

 5. Trippel J skriver:

  Hahaah ni är kul där uppe i Pajala,, så otroligt negativa… Det var länge sedan det var en glad och positiv kommentar från er. Det borde vara glada miner och glädje åt de som försöker göra något, sen om det är fel partifärg så är det tydligen ännu värre. Inte ens S-förslagen tycks vara bra för er