Vill öka inverkan i EU

NORRBOTTEN: EU-kommissionen har lagt fram en Vitbok om EU:s framtid. Den handlar bland annat om hur EU kommer att utvecklas de kommande tio åren.

Europaforum Norra Sverige är positiva till kommissionens Vitbok men påpekar att den regionala rösten måste få mer utrymme i den EU-politiska debatten.
I en skrivelse till bland annat EU-kommissionen och Europaparlamentet ger Europaforum Norra Sverige 16 förslag till åtgärder för utformningen av framtidens EU.
Punkterna berör sammanfattningsvis EU:s organisation och förmåga att anpassa sig till de regionala och lokala skillnader som finns inom EU.
– EU kan inte fungera utifrån modellen ”one size fits all”, det fungerar inte ens för Norrbotten, säger Maria Stenberg, regionråd vid Region Norrbotten i ett pressmeddelande.
Europaforum Norra Sverige är ett nätverk för politiker på lokal och regional nivå från Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Härjedalen och Västernorrland.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.