Vill se att skrotningspremien återinförs

TORNEDALEN: Bilar som överges i naturen eller på allmän gatumark utgör problem för bland annat miljön, markägare och snöröjningen under vintertid. Motormännens Riksförbund föreslår nu att skrotningspremien ska återinföras.

I ett pressmeddelande skriver Motormännens Riksförbund att skrotningspremien bör återinföras genom en bilpant på 5.000 kronor. Förslaget skulle bidra till att få bort de äldsta och minst säkra bilarna ur trafiken.

” I samband med att bilarna skrotas skapas också en efterfrågan på nyare, begagnade bilar. Premien kan i många fall användas som del av en kontantinsats för att köpa en nyare bil”, skriver Motormännen i pressmeddelandet.

– Kombinationen av rekordhög försäljning och kraftigt rabatterade priser för tjänstebilar slår ofta mot konsumenterna eftersom det innebär sänkta andrahandsvärden genom alla led. Ett tecken på låg prisnivå är att exporten av begagnade bilar har ökat. Alla skulle tjäna på en mer stabil marknad, säger Carl-Erik Stjernvall, hållbarhetsansvarig på Motormännens Riksförbund.

Publicerad i Svenska
3 kommentarer om “Vill se att skrotningspremien återinförs
  1. Dieselbilar skriver:

    Sänk diselskatten med 70% så blir det bra.och gammla bilar ska ej skrotas för det är kvalitet på dom som håller.nya bilar är som skräp o håller max 10år sen är det bara skrot.

  2. Skolkritan skriver:

    Jag gillar mina skrotbilar som läcker olja och bensin/diesel på gården.

  3. kjell haapaniemi skriver:

    Helt riktigt att införa skrotpremie som är hög ,man ser idag att skrotbilar skräpar o förstör miljön ända från ystad till Haparanda