Villa länsades medan familjen sov

HAPARANDA: Under natten mot måndag har en familj i Haparanda utsatts för en fräck stöld. Värdeföremål och familjens bil stals medan familjen låg och sov i samma bostad.
Någon eller några personer klev in i den olåsta villan på en adress i centrala Haparanda under natten mot måndagen, i bostaden låg familjen med sex familjemedlemmar och sov på övervåningen.
I vanliga fall låser familjen dörren nattetid, men just denna natt hade katten släppts in före läggdags och dörren hade oturligt nog av misstag lämnats olåst. En granne till fastigheten noterade att en sensorlampa tändes vid 02.15-tiden.
Länsat på värdeföremål
De eller den person som har tagit sin in i villan har agerat under total tystnad, ingen i bostaden har vaknat under den tid som bottenvåningen har länsats på värdesaker.
På måndagsmorgonen upptäckte en av familjemedlemmarna att bilen var försvunnen från gården, borta var även de värdesaker som förvarats på bottenvåningen. Det handlar datorer, barnens surfplattor, klockor och övriga värdeföremål.
Enligt uppgift till HB ska ett liknande fordon som det stulna ha anträffats på en parkering vid ett bostadsområde i Marielund under måndagen, polisen har dock inte bekräftat om det är samma fordon, och uppgifter om någon misstänkt gärningsman saknas i nuläget.
Fler drabbade
Ytterligare ett villainbrott har begåtts under den gånga helgen i centralorten och finns anmält till polisen, men när HB är i kontakt med Jan-Erik Abrahamsson, förundersökningsledare under måndagsförmiddagen har utredningen precis påbörjats, varvid ytterst få uppgifter finns att tillgå beträffande det inbrottet.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
10 kommentarer om “Villa länsades medan familjen sov
 1. Kommisarie Clouseau skriver:

  Lämna dörren olåst? Men hallo, sätt även sopkvasten mot dörren när ni går till jobbet och skolan

 2. happisman skriver:

  Senaste nytt är att polisen gripit en 35 årig man som misstänks för stölderna. BRA JOBBAT POLISEN! 1-0 till polisen, nej 100-0. Skönt att någon åker fast för dessa inbrott, nu kan vi känna oss lite tryggare i stan.

 3. Happisbo skriver:

  Lysande arbete av polisen!!👏👏

 4. Mad Max skriver:

  Vi har märkt och hört att någon/några de senaste två veckorna känt på dörrhandtaget för att kolla om dörren är låst. Det känns inte bra, men vi låser ytterdörren alltid (för det mesta) efter att vi tidigare haft besök och stöld av okända pajsare. Den gången tog de en laptop och min ett år gamla telefon. Under tiden som jag hade somnat på soffan framför tv:n. Allt jävelskap ska man vara med om. Farligt med en tupplur om man inte försäkrat sig om att dörren är låst.

 5. Kalle skriver:

  Problemet är, att dan efter är dom släppta o kan börja nya stöldturnéer. Dom vet, att dom kommer inte att bli straffade för sina stölder, utan får en klapp på axeln, att försöka vara lite lugnare ett tag…..

 6. happisman skriver:

  Vi borde höja straffen för alla brott och sänka straffåldern till 12 från 15. Slut med daltandet.

 7. Resultaten skriver:

  Precis man borde höja straffen, det bästa sättet att sätta dem på hårt arbete skulle även samhället dra nytta av brottslingarna!!

  Sitter brottslingar bara inne kostar det också pengar!

  Nä se på bla Ryssland och Japan, hård arbete och diciplin i fängelser!

  Är ju allt daltande som gör det här, gäller redan små barn som är ouppfostrade pga att man idag får inte uppfostra.

  Höjer man bara rösten eller säger på ”fel” sätt kan man åka dit för barnmisshandel idag!

 8. Jens skriver:

  Resultaten: givetvis får man uppfostra sina barn. Komplett skitsnack att man kan åka dit för barnmisshandel om man bara höjer rösten. Om ”fel sätt” för dig innebär rottingen så hoppas jag i och för sig att du åker dit.

 9. Resultaten skriver:

  Jens

  Du kan kränka även muntligt och skriftligt.

  Det har inte många förstått.

  Det är bra att det finns lagar och regler.

  Men man har ju hört om vuxna och lärare som inte vågar säga ut.
  Då måste det ju bero på annat än bara det att man ej vågar.

 10. EJ skriver:

  Bra skrivet ”Resultaten”