Vilt på vägen

TORNEDALEN: Ett par viltolyckor har rapporterats in under eftermiddagen och kvällen för området östra Norrbotten.

Det första skedde under eftermiddagen i Västra Stråkan, i Överkalixtrakten. Det framgår inte vad för slags vilt som blev påkört. Djuret lämnade platsen och en eftersöksjägare kallades till platsen för att leta efter djuret.

Vid 19-snåret ringde en anmälare till polisen om en ren som blivit påkörd och berättade samtidigt att en bil sågs lämna platsen. Renen skadades så pass vid kollisionen att den fick avlivas. Samebyn är kontaktad.

Polisen i Kalix fick samtidigt rycka ut efter larm om ett inbrott i ett garage i Töre. Tjuvarna tog sig in genom att krossa ett fönster i en dörr och bryta upp det. Två personer sågs springa från platsen. En polispatrull var på plats och dokumenterade brottsplatsen samt tog upp en anmälan. Värdet på eventuellt stöldgods är oklart.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Övertorneå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.