Vindkraftsvinge skapade bilköer vid rondellerna

HAPARANDA: Transporten av en 53 meter lång vindkraftsvinge var orsaken till köbildningen i rondellen vid 14.30-tiden under torsdagen vid gränsen.

Transporten av vingen startade i Danmark i söndags. Och slutdestination är Simo i Finland.

På grund av vägbelsyningsstolpar vid sidan av vägen och belsyningsstolpar i rondellen fick transportörerna en del problem. Detta fixades genom att trailern pressades samman så skickliga förare kunde passera hindrena med bara någon centimeters marginal.

Vid 15.30-tiden hade de lyckats passera de båda rondellerna på svensk sida.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Vindkraftsvinge skapade bilköer vid rondellerna
 1. Skyltdockan skriver:

  Glädjande att denna vinge passerar Haparanda. Ännu ett exempel på en möjlighet att få en övernattare i Haparanda som kanske upptäcker det gränslösa.

 2. Lars Segerlund skriver:

  Vindkraft framtid, kärnkraft dåtid.

 3. Pensionär! skriver:

  Tänk vad en ”vinge” kan skapa för problem. Vad gör inte 3×35 planerade vingar i skärgården, som vi inte har någon nytta av, endast finländarna!

 4. från holmen skriver:

  Ja den vindkraften ställer bara till problem och kostnader för gemene man….

 5. Lars Segerlund skriver:

  Bygger vi kärnkraft, så blir vi radioaktiva allihop.

 6. Mad Max skriver:

  Pensionär; Redan nu så exporterar Finland kärnkraftsproducerad el till Sverige som även kommer från känkraftsverken i Ryssland. Så en vinge i en av rondellerna i Haparanda gör varken från eller till. En vindkraftspark nära gränsen kommer i vilket fall att färdigställas. Elbehovet i våra länder ökar hela tiden, älvarna är utnyttjade snart till max. På nåt vis måste producenterna möta efterfrågan.

 7. Kapten Nemo skriver:

  Bygg ut Torneälven eller kanske finnarna är emot det. Det stora området där man planerar att bygga vindkraftverken blir naturligtvis av sekunda kvalitet för det fria skärgårdslivet. Men som tur är finns ju en stor del av Haparanda skärgård kvar för både svenskar och våra vänner på andra sidan gränsen.

 8. Jan Björnfot skriver:

  Kapten Nemo säger: Bygg ut Torneälven. Från Svenska sidan är det bara att göra detta då fallhöjderna redan är sålda till Vattenfall sedan årtionden bakåt. Redan när jag var ung skulle denna älv få låga dammar från Söder till Norr och vatten nivån skulle stiga med c:a 2 – 4 meter om jag inte missminner mig. Kanske någon vet siffrorna bättre än jag?

 9. tommy p skriver:

  Byggs det ett kärnkraftverk så behöver man ingen ficklampa när man går ut….
  Man är ju själv-lysande av all cesium som kommer från kraftverket he he…
  Kärnkraft i all ära men visst är det ganska farlig med tanke på vad som kan hända med en reaktor om den blir för varm.