Ylivainio föreslås till (C)-styrelse

ÖVERTORNEÅ: Till Centerpartiets stämma senare i september föreslår valberedningen att Linda Ylivainio (C), Övertorneå, väljs som till ny ledamot i partistyrelsen.

Ylivainio, som tidigare i år deklarerade sin politiska comeback, föreslås till ny ledamot i partistyrelsen tillsammans med partikollegan Cecilia Andersson, Borås.

– Nu rustar Centerpartiet för val och sätter politiken för kommande mandatperiod. Valberedningen har lagt fram förslag på en erfaren och kompetent partistyrelse som kan fatta de beslut som krävs för att minska de sociala och regionala klyftorna i Sverige. Under Annie Lööfs tydliga ledarskap siktar vi mot att nästa år vinna valet, säger Kristin Oretorp, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

För fjärde gången får Annie Lööf förnyat förtroende av valberedningen och föreslås till partiordförandeposten. Till omval som 1:e vice partiordförande föreslås Anders W Jonsson, och till omval som 2:e vice partiordförande föreslås Fredrick Federley. För de två ytterligare valda platserna i det verkställande utskottet föreslås Mari-Louise Wernersson och Kristina Yngwe till omval.

Valet av partiordförande, vice partiordförande, verkställande utskott och partistyrelse sker på Centerpartiets partistämma, torsdagen den 28 september till söndagen den 1 oktober. Beslutet tas under stämmans första dag. Tio tidigare ledamöter i partistyrelsen är föreslagna till omval.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Ylivainio föreslås till (C)-styrelse
  1. från holmen skriver:

    Undrar vad slags yrkeslivserfarenhet Linda Y har…

  2. Stig Aspholme skriver:

    En som inte kan sin egen kultur och kallar dess förespråkare för Fndamentalister och Talibaner. Men C är ju för en Muslimsk stat!