Ylivainio invald i C-styrelsen

ÖVERTORNEÅ: Under torsdagskvällen valdes Linda Ylivainio, Övertorneå, in i Centerpartiets styrelse i samband med partiets stämma som hålls i Malmö.

– Jag är otroligt glad och hedrad över förtroendet och ansvaret att få axla den här rollen. Det känns jättespännande att få kliva på, säger Ylivainio till HB dagen efter att hon valdes in i partistyrelsen.

Hon hoppas kunna bidra med hjälp sina tidigare erfarenheter inom partiet. Bland annat har hon varit kommunalråd i Övertorneå mellan 2008 och 2010, jobbat på Centerpartiets kanslier i Sveriges riksdag och Europaparlamentet samt Bergsstaten.

Och enligt Ylivainio är det viktigt att Norrbotten är representerat i partistyrelsen.

– Det betyder oerhört mycket för Centerpartiet i Norrbotten, för vi har idag ingen riksdagsledamot. Tills nu har vi inte haft en ledamot i partistyrelsen, så för Centerpartiet i Norrbotten är det viktigt att vi får de här kanalerna in till partiets ledning och kunna bidra till styrelsen med våra perspektiv och behov, säger hon.

Stämningen på stämman uppger hon är god med debattglädje, och partiet går igenom hela sin politik. Partiet samlas under parollen ”Låt inte Sverige klyvas”.

Och partiet går nu in i valrörelsen med kampanjande och söka förtroende från väljarna.

– Centerpartiet har starkt stöd i opinionen, men det är ingen självklarhet framöver utan vi kommer behöva jobba stenhårt för att förtjäna medborgarnas förtroende.

 

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
5 kommentarer om “Ylivainio invald i C-styrelsen
 1. Ötå-bo skriver:

  Meriter, k-råd efter en ”kupp” inte vald i allmänna val av folket. Försökte privatisera det mesta, men förlora valet 2010. Borgarna tror att ”marknaden” löser glesbygdens problem, dumheter! Läser att kommun för 1:a gången har ekonomiska problem med borgar C i ledningen, kanske ”otur” trots alla tillskott från regeringen. Här satsar man 2 mille på projekt,25 mille på Pello projektet, samtidigt som man överväger att stänga Länsmansgården i Ötå? Håller med Kurt Juntti att ompröva och avsluta detta huvudlösa projekt!

 2. Ötå-bo skriver:

  Till alla pensionärer, våran beslutade skattesänkning är hotad av borgarna! Istället vill de fortsätta sänka skatten till de som arbetar och att höja ”hör och häpna” mat momsen!! Vem drabbar det mest?

 3. Tack o hej skriver:

  Håller me Ötå-bo!! Vad hände me det där projektet 2020 som skulle lyfta Ötå med inflyttning och aktiviteter??Har inte hört nå om det. Sen tycker jag det är trist att alliansen i Ötå jaga bort så många bra chefer och anställda. Nog finns det bra folk i kommunen men inte får de jobba. Det har bara varit kaos och svammel i tre år. Alliansen gjorde mig besviken. De får inte min röst.

 4. Hajen skriver:

  Så fort det finns rejält med pengar som vi gemensamt har gnetat ihop då blir Centern redo för samarbete över blockgränsen.
  Så skedde när staten konfiskerade våra pensionsbesparingar under 90-talet, då gällde det återbetalning av borgerliga utlandslån.
  Nu gäller Centerns blocköverskridande samarbete överskottet i vår Statskassa.

 5. politisk strandsatt skriver:

  ylivainio de största stolpskottet i tornedalen. för är man inte anställningsbar, jo då blir eller vill bli politiker. fiffigt eller hur!!!!