Har startat mot Haparanda på vattenskoter

YSTAD: Vattenskoteråkaren Caroline Wixner från Hudiksvall startade idag, runt kl 9.20, från Ystad med Haparanda som mål.Allt går därmed hittills enligt plan för rekordförsöket och förväntad målgång i Haparanda är under tisdagseftermiddagen.

Planen är att på 30 timmar köra den mer än 700 sjömil långa sträckan med en snitthastighet på runt 25 knop.

Wixner har planerat fem stopp för tankning, men i övrigt ska hon köra nonstop. En följebåt åker med för säkerhet och för att kunna förse Wixner med den mat som behövs. All ekonomisk vinst som görs under rekordförsöket kommer att skänkas till välgörenhet.

Uppdateringar följer.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , ,
6 kommentarer om “Har startat mot Haparanda på vattenskoter
 1. Fritidsskeppare skriver:

  Hoppas att många är och tar emot henne, särskilt HB. Hon torde väl avsluta i Haparanda Hamn eller vid cementkajen. Positiv reklam för Haparanda.

 2. Skepp o hoj skriver:

  Det ryktas att hon kommer till Båtskärsnäs, så då kan ngn annan ta den riktiga titeln, för det borde ju inte gillas som Ystad_Haparanda?

 3. Snorken skriver:

  Inte särskilt märkvärdigt eller beundransvärt att ta sig den sträckan med en fossildriven farkost. Tacka vet jag väder-Per som körde upp med elmoppe!

 4. skeppet skriver:

  Resan görs efter Expressen och Båtnytts ”Blåbandet” vilket startar i Ystad hamn och har som officiell målgång vid Malören sydväst om Haparanda. Läs mer här http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_bl%C3%A5_band

 5. Christian skriver:

  Snorken, dummaste och mest trångsynta kommentaren av alla jag sett i artiklar skrivna om detta. Att köra vattenskoter går inte riktigt att jämföra med att åka elmoppe, det är ljusår mer påfrestande att köra vattenskoter i vågorna. Dessutom över den sträckan, mötte Carro utanför Hudiksvall idag o det var en sliten o mör, ack så glad tjej som hejade på oss, tilläggas bör att hon ej sovit utan kört på nonstop sånär på de trassel som varit maskinellt. Första tjej och yngst att klara av sträckan

 6. pänktti skriver:

  Snorken, skämmes!